VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

AH:s Solskydd växer och söker arbetskraft

AH:s Solskydd växlar upp under namnet Riviera. Den dubblerade produktionen innebär utökade arbetstillfällen i Finspång.

Det var farfar Harry Karlsson som startade företaget på 50-talet. Familjeföretaget togs över av Eilert vars söner Rickard och Robin tidigt kom in i bilden i det som idag går under namnet AH:s Solskydd. Tankarna på en försäljning av företaget har varit på tal under flera år. Sedan november 2019 tillhör man Riviera som ägs av det storsatsande investmentbolaget Storskogen.

– Det känns spännande och riktigt kul. Ett krav från vår sida har hela tiden varit att produktionen ska finnas kvar i Finspång. Förutom de två heltidstjänster vi söker kommer vi också behöva utöka våra säsongsanställda från 6 till 13 personer.

Våra nya ägare ser flera fördelar med vår produktionslokal. Dels för den geografiska närheten till Stockholmsregionen men också att det finns möjlighet att bygga ut på vår tomt, säger Rickard.

– Tack vare sammanslagningen med Riviera har vi nu ett komplett sortiment av solskyddslösningar för både offentliga miljöer och privatpersoner. Den dubblerade produktionen kommer sannolikt innebära att de nuvarande tre produktionshallarna inte kommer att räcka till. Vi kommer att behöva bygga ut, säger Robin. Privatkunder hänvisas till återförsäljaren MeMa Markiser i Norrköping.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top