VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Barks Buss har Europa som arbetsplats

Allt började med att Carola Bark började köra buss som extrajobb. Då väcktes tanken hos Carola och Janne Bark att köpa en egen buss.
– När vi köpte vår första buss sade vi att vi aldrig skulle ha fler bussar, sedan blev det två, tre och fyra och vi sade samma sak, säger Carola Bark.

20 år senare har Barks Buss tre bussar och det lilla familje­företaget från Högsfall har idag Europa som arbetsplats.
Fokus Finspång träffar paret Carola och Janne Bark i deras kök på gården i Högsfall utanför Grytgöl. Sedan starten 1999 har det nu gått 20 år och Barks Buss kliver in i ett spännande jubileumsår. Janne berättar att det inledningsvis mest handlade om att samarbeta med andra bussbolag.
– Vår målsättning har alltid varit att vara ett familjeföretag som jobbar nära våra kunder och som vill sköta allt själva.
Vårt första egna uppdrag var att köra barn från landsbygden till en fotbollsskola på Grosvad i Finspång. Ganska snart efter det fick vi möjlighet att köra till Rimini i samarbete med Rejmyre Buss. Det fick oss att få upp ögonen för att göra fler resor i Europa, säger Janne Bark.

 

Fler utlandsresor

Förutom Carola och Janne Bark består Barks Buss också av Emma Josefsson och ett tiotal timanställda busschaufförer. Bussföretaget arrangerar upplevelseresor i Sverige, men antalet utlandsresor har stadigt ökat genom året. Italien, Tyskland, Kroatien och Österrike är länder som både stamkunderna och Barks Buss själva gärna återkommer till.
Carola, Janne och Emma är på jobbresor i landet och utomlands över 120 dagar per år.

Hemlighetsfulla drömresmål

Trots att man redan har bussat genom och till många länder finns det fortfarande några vita fläckar i Europa som de gärna vill checka av. På frågan vilka dessa drömresmål är blir de plötsligt mycket hemlighetsfulla.
– Vilka de vita fläckarna är kan vi inte säga, för några av dessa ingår i våra två jubileumsresor med hemliga resmål i Europa som vi gör under sommaren och hösten. Trots att kunden bokar en plats för ”en resa i det blå” har vi redan fått in många bokningar. Men det finns fortfarande några platser kvar, säger Carola.
Carola och Janne känner sig ödmjuka och tacksamma över tjugo framgångsrika år.
– I tider av större miljömedvetenhet är också bussen som transportmedel ett bättre alternativ än flyget. Vi trivs väldigt bra med vårt jobb och gillar att uppleva tillsammans med våra kunder. Vi har otroligt trevliga resenärer som vi får träffa när de är på sitt bästa humör, säger Janne.
Läs mer om Barks Buss jubileumsresor på www.barksbuss.se.

Filip Ewertsson

Scroll to top