VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Begreppet närsjukvård föddes i Finspång”

Torsdagen den 14 januari invigdes Vårdcentrum Finspång digitalt med en efterföljande digital rundvandring i det nya huset. 

Vårdcentrum Finspång öppnade alla verksamheter redan i december. Här erbjuds all vård under ett och samma tak. Den officiella invigningen leddes av primärvårdsområdeschef Magnus Oweling. Inbjudna invigningstalare var Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland, Berit Martinsson, kommunfullmäktiges ordförande i Finspång, Krister Björkegren, regiondirektör, och Jessica Frisk, vårddirektör i Region Östergötland. 

Nationellt föredöme
Kaisa Karro inledde med att tala om Vårdcentrum Finspång som en pionjär.

– Finspång kan visa Östergötland och Sverige hur vi faktiskt kan flytta vården närmare våra medborgare, säger hon. Krister Björkegren stämde in med att Finspång är ett nationellt föredöme för att bedriva modern, trygg och nära hälso- och sjukvård. Jessica Frisk fyllde i att hon brann lite extra för Finspång som lärt henne det mest väsentliga i arbetet som kirurg.

Berit Martinsson, som fortfarande är timanställd undersköterska, var både glad och stolt och gav en stor eloge till byggherren som hållit tidsschemat.

– Begreppet närsjukvård föddes i Finspång. Jag vill tacka regionpolitiker för att ni valde att satsa på ett vårdcentrum i Finspång. Jag hoppas att placeringen ska generera till ett mer levande centrum, säger Berit Martinsson.

Digital rundvandring
Efter invigningen fick tittarna följa med på en digital rundvandring och se vårdcentralen, mottagningshotellet och rehabiliteringsmedicinska avdelningen samt slutenvården för inneliggande patienter.

Du kan se den digitala invigningen och rundvandringen i sin helhet på www.regionostergotland.se.

Scroll to top