VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Camp Grosvad gläder många under sommarlovet

I sommar kan du som är född 2003-2011 delta i olika aktiviteter under Camp Grosvad.

Den 25 juni till 19 juli arrangerar Finspångs kommun Camp Grosvad – för tredje året i rad. Det blir fyra veckor fullspäckade med kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar födda 2003-2011. För många deltagare är Camp Grosvad sommarens absoluta höjdpunkt.

Tidigare år har drygt 100 barn/vecka (totalt cirka 500 barn) deltagit i Camp Grosvad, och i år väntas antalet bli ungefär detsamma. Under årets sommarläger kommer deltagarna exempelvis få göra skogsutflykter, rita, måla, spela sällskapsspel och pyssla. Camp Grosvad ska alltså inte förväxlas med sportinriktade Sportis Camp.
– Till 2018 års upplaga har vi anställt två projektledare – Malin Fritiofsson och Julia Källbom. De kommer att utforma årets program och handleda de 16 feriearbetare som kommer att leda Camp Grosvad i sommar. Vissa aktiviteter har vi köpt in, exempelvis en heldag på Medley. Vi kommer eventuellt även att göra någon utflykt, berättar Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare på Finspångs kommun och ansvarig för Camp Grosvad.

Erbjuder något för alla

Syftet med Camp Grosvad är att barn och ungdomar från olika delar av Finspång ska kunna träffas och lära känna varandra.
Att delta i sommarlägret är helt gratis och aktiviteterna har stor spännvidd för att alla deltagare ska komma till sin rätt. För många barn och ung-domar sätter Camp Grosvad guldkant på sommarlovet.
– Camp Grosvad är till för alla, men vi tror att sommarlägret är särskilt viktigt för de barn och ungdomar som kanske inte har möjlighet att åka på semester under sommaren. Vissa har faktiskt aldrig varit på badhuset eller ätit på restaurang tidigare, berättar Kirsi Aronsson.

Hittar nya kompisar

Varje dag får deltagarna äta lunch på sommarlägret, helt kostnadsfritt. Och om den aktuella aktiviteten fordrar viss utrustning kommer sådan att lånas ut. Tanken är att alla ska kunna delta, oavsett förutsättningar. Eftersom Camp Grosvad förenar barn och ungdomar från olika skolor, brukar många finna nya vänner under de fyra veckorna.
– Det kommer inte enbart barn och ungdomar från centrala Finspång, utan även från orterna runt omkring som Ljusfallshammar, Lotorp med flera. Många deltagare har aldrig träffats tidigare, men de brukar bli kompisar under de fyra veckorna, säger Kirsi Aronsson.

Betydelsefullt evenemang

Aktiviteterna pågår under vardagar mellan kl. 10.00 och 15.00, inklusive lunch. Kirsi Aronsson har redan nu märkt av ett stort intresse för årets Camp Grosvad.
– Vi som arbetar med Camp Grosvad har sett att tidigare upplagor har varit mycket betydelsefulla för många familjer. Vi har redan nu fått frågor om när man kan anmäla sig till årets Camp Grosvad och det är naturligtvis jätteroligt, säger hon.

NICLAS SJÖQVIST

Så anmäler du dig
Är du född 2003-2011? Då är du välkommen att anmäla dig till Camp Grosvad på www.finspang.se/campgrosvad
Det är helt kostnadsfritt att vara med. Anmälan är bindande.

Scroll to top