VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Coop stöttar Friluftsfrämjandet

Coop Finspång sponsrar Friluftsfrämjandet. Senaste tillskottet i samarbetet är en kanot och två kajaker, med mycket passande Coop-grön färg.

Som en del av visionen och drivkraften att vara en god kraft i samhället har Coop Finspång i fyra år stöttat Friluftsfrämjandets ideella verksamhet i ett win/win-koncept. Behovet att utöka Friluftsfrämjandets ”flotta” innebar ett öronmärkt bidrag från Coop Finspång. En summa som beräknades räcka till en ny kanot, men som till slut räckte till två mycket fina, begagnade kajaker och en begagnad kanot.

–Stödet från företag, och i det här fallet Coop, innebär att vi kan fortsätta driva och utveckla vår verksamhet. Andra år har sponsringen bidragit till nytt vindskydd och vårt nya förråd som vi byggt tillsammans med nyanlända ung domar från Bergska gymnasiet introduktionsprogram, berättar Friluftsfrämjandets ordförande Jens Rinman.

 

Har mycket att erbjuda

Friluftsfrämjandet plogar banor för långfärdsskridskor på Bleken och Bönnern. Dessutom erbjuder man utflykter med kajak och kanot, vandringar och turer på landsvägscykel utan fartprestation. Återkommande verksamhet är också tipspromenader, ”Tomten i Lunddalen” och Skogsknytte för barn i åldern 3-4 år. Mer information om Friluftsfrämjandet finns på friluftsframjandet.se/finspang. 

Vill ge tillbaka till samhället

Han fortsätter att entusiastiskt berätta om hur man fått visa de nyanlända skolungdomarna den fina skogen runt föreningsstugan i Lunddalen, låtit dem testa långfärdsskridskor och bjudit dem på en klassisk matsäck.

–Vi vill ge tillbaka till det samhället vi lever i. Vid överskott har vi en annan grundfilosofi än våra konkurrenter. Friluftsfrämjandet är ett typexempel på verksamheter som vi gärna vill stötta. De lägger ned ett jättejobb helt ideellt som ger människor i vårt samhälle chans att uppleva vår vackra natur här, säger Anders Jendeberg från Coop Finspång och tillägger:

–Jag har aldrig tidigare varit med om en sponsring som haft en så klockren färg som dessa kajaker!

Filip Ewertsson

Scroll to top