VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Covidvaccinering för skolungdomar

Vårdcentrum Finspång erbjuder och uppmanar skolungdomar från 16 år att vaccinera sig mot covid-19.

26 augusti stängde Region Östergötland möjligheten till covidvaccinering i det gamla lasarettet i Finspång. De som ännu inte tagit dos 1 hänvisas att boka tid för vaccinering i Mässhallen i Norrköping eller Saab Arena i Linköping. Bokning sker via telefonnummer 010-105 90 00. Vårdcentrum Finspång erbjuder nu covidvaccinering för skolungdomar (från 16 år) samt för personer som sökt sjukvård för allergisk reaktion vid tidigare vaccinering.

”De flesta har redan fått första dosen”
Lovisa Malmlöv är distriktssköterska och vaccinationsansvarig på Vårdcentrum Finspång. Hon berättar att de flesta gymnasieeleverna redan fått första dosen och flera är på gång att få dos 2.

– En del ungdomar kan ha lite sprutskräck, men de flesta är väldigt glada efteråt och är överraskade att det gick så fort. Jag vill uppmana alla ungdomar som ännu inte bokat tid att göra det för att minska smittspridningen, säger Lovisa.

Tre av fyra är vaccinerade
När alla inbokade vaccinationer är genomförda i Finspång kommer cirka 17 500 personer i kommunen fått covidvaccin. Det motsvarar ungefär 76 % av befolkningen i kommunen (16 år och uppåt), vilket är ungefär som snittet för hela Östergötland. Vissa riskgrupper har fått och får i dagarna ett brev om bokning av vaccindos 3 och dialog förs just nu kring att även 12-15 åringar ska vaccineras.

Mer information kommer inom kort.

SÅ BOKAR SKOLUNGDOMAR (FRÅN 16 ÅR) TID
FÖR COVIDVACCINATION DOS 1 I FINSPÅNG:
(gäller även dig som sökt sjukvård för allergisk reaktion vid tidigare vaccinering)

• Ring TeleQ 010-105 92 60, välj knappval 4 och ange vilket nummer du vill bli uppringd på.
• Du blir sedan uppringd för att boka in en tid
• Viktigt att du inte uteblir från din inbokade tid. Hör av dig i så god tid som möjligt om du måste lämna återbud för förhinder eller sjukdom.
• Har du redan fått din första dos får du automatiskt en tid för dos 2.

Scroll to top