VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Debitering vid sen av- och ombokning

Debitering vid sen av- och ombokning
Från och med 1 mars debiteras patienter som av- och ombokar utan särskilda skäl senare än 24 timmar före besöket.

Närsjukvården i Finspång (NiF) har ont om tider. Om- och avbokningar som sker i god tid ger NiF chansen att boka in en ny patient. Regelverket gäller även barn och de som har frikort. Debiteringsavgiften för sen av- och ombokning är 200 kronor.
– Det enklaste sättet att av- och omboka sin tid är via e-tjänster på www.1177.se. Det går också att ringa 010-10 59 260 och välja alternativ 1 ”lämna återbud”, säger Charlotte Malm på NiF.

Vid av- och ombokning av besök på www.1177.se kan man skriva när det inte passar för en ny tid. Där kan man också ange orsaken till avbokningen. Om skälet bedöms giltigt debiteras inte patienten. Ett smart sätt att komma ihåg sin inbokade tid är att aktivera SMS-påminnelse.
– När man har aktiverat sig får man ett SMS 48 timmar och 1 timme före inbokad tid. Information om hur du aktiverar SMS-påminnelse finns vid receptionen eller säg till vid ditt nästa besök. Glöm inte bort att ändra nummer för SMS-påminnelse vid ändring av telefonnummer. Det är inget som sker automatiskt.

Filip Ewertsson

Scroll to top