VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

DigFab strävar efter utveckling och inte siffror

Utveckling, allas engagemang och hjälpsamhet  är framgångsfaktorerna för DigFab.

Det var när Lars Oscarsson, Tommy Andersson och Erik Hansson längtade efter arbetsplatsen de själva vill vara anställda på som de i april 2018 tillsammans startade DigFab. De hade då som nu en stark längtan att fokusera på kunderna och deras utmaningar, med stort engagemang och ansvar. Viktiga parametrar var även hållbarhet i alla avseenden. Hellre egna lösningar och projekt än löpande timmar. Gärna en bred kundbas och verksamhet än få kunder och branscher.

Stolt över delaktigheten
Företaget har redan växt till att idag, med underkonsulter, vara tolv personer. Under det första året fick de 20 nya kunder, utan att egentligen ägna sig åt några direkta säljaktiviteter.

– Jag har jobbat i den här branschen i tjugofem år och vi har tillsammans många kontakter runt om i landet. Vi får jobb genom vårt goda rykte och att vara hjälpsamma,säger Lars. Tommy tycker att det kollektiva engagemanget, delaktigheten och sina fantastiska kollegor är det som han är mest stolt över.

– Vi märker att de som gillar att utveckla både sig själva och stötta sina kollegor till utveckling trivs bäst i vår miljö. Vi vill utvecklas och växa tillsammans och vi kompletterar alla varandra med våra ”egenheter” som vi ser som styrkor, säger Tommy.Alla siffror och information är öppna för alla på bolaget och alla kan vara delaktiga i beslut.

– Tillsammans tar vi gemensamt både mot- och framgångar. Vi ser oss alla som lika och delar det överskott som blir, lika på alla, säger Lars.

Utveckling i fokus
DigFabs verksamhet vilar på tre ben: El och automation, digitalisering och projektledning. Det är spännande och utvecklande projekt som står i fokus.Kunderna kan därför vara allt från stora kunder med utveckling av spjutspetsteknik till bonden som behöver hjälp med tekniken på gården.

– I vissa projekt är vi beredda att ta ett nollresultat för att själva lära oss något och få nya erfarenheter för framtiden, säger Erik. DigFab har även tagit fram en molnbaserad lösning för bland annat produktionsuppföljning och processoptim-ering. Erfarenheten och kompetensen inom området gör att detta skapar stort kundvärde till en låg kostnad. Lösningen har fått en flygande start med nöjda kunder och flera nya kunder på väg in.
Mot slutet av intervjun kommer jag på att jag inte frågat vem av dem som är VD, men inser i samma stund att det verkar vara av mindre betydelse.

– På pappret är det jag som är VD. Men nu senast var det Lasse som skötte utvecklings-samtalen med de anställda och för en del är det mer naturligt att se Tommy som sin chef.
Det är inte så viktigt för oss. Vi vill inte ha hierarki utan vill vara en så platt organisation som möjligt och som hjälper varandra, säger Erik.

Filip Ewertsson

Scroll to top