VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Efterlängtad flytt med många fördelar

Flytten till Finspångs nya vårdcentrum närmar sig med stormsteg.

– Vi är många som längtar. Det är väldigt mycket att tänka på inför en så här stor flytt, säger Annette Karlsson, som är verksamhetschef på närvårdskliniken i Finspång.

När Fokus Finspång träffar Annette är hon mitt uppe i planering av inköp, planering för de nya lokalerna, bokning av sjuktransporter och schemaläggning. Det har varit en lång resa på nästan tio år från grovplanering och behovsanalys till dagens detaljplanering av den nya samlade verksamheten i de sprillans nya lokalerna mitt i Finspångs centrum.

– En av många fördelar med vårt nya vårdcentrum är att vi samlar kliniken på ett bättre sätt. Från närvårdsavdelningen, LAH och kommunens nattorganisation till specialistmottagning, barn- och ungdomsmottagning och den nya rehabmedicinska avdelningen. Dessutom kommer kommunens Sergelgården att vara granne med oss. Det gör att vi kan ha ett närmare samarbete med möjlighet att hjälpa varandra vid behov av personal, säger Annette.

Kommer att nyanställa
På frågan om det är aktuellt med nyrekrytering skiner Annette upp i ett leende.

– Ja, vi är mitt i en rekryteringsprocess för att anställa personal till den nya rehabmedicinska avdelning samt sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Vi räknar med att alla tjänster kommer att vara tillsatta till årsskiftet.

Första helgen i december går det stora flyttlasset till de nya lokalerna på Bergslagsvägen. Den officiella invigningen för Finspångs Vårdcentrum kommer att äga rum i januari 2021. Mer information om exakt datum och tid kommer längre fram.

Filip Ewertsson

Scroll to top