VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

En kyrka i alla tider

Vad gör en kyrka, där gemenskapen är central, under en pandemi? Fokus Finspång har träffat Missionskyrkan i Finspång.

Vid rondellen Slottsvägen och Östermalmsvägen ligger Missionskyrkan i Finspång. Normalt en plats med mycket människor i rörelse. Men under rådande pandemi har även kyrkan tvingats att ställa om. Under en period erbjöds två gudstjänster per söndag med max 50 personer per tillfälle. Men när restriktionerna blev hårdare slog kyrkan snabbt om till att istället sända gudstjänsterna via YouTube. 

– Det finns en kraft i att kyrkan, oavsett omständigheter, fortsätter att predika Guds ord och erbjuda gemenskap, säger pastor Malena Andersson.   

Nya och spännande möjligheter
Johanna Karlsson, pastor och föreståndare, ser tillbaka på en utmanande tid. Men hon kan också se att det trots allt finns en del fördelar med de förändringar som kyrkan tvingats till.

– Våra gudstjänster på nätet når fler än våra vanliga besökare, kan ses när som helst och hur många gånger som helst. I julas spelade vi in ett 

mycket uppskattat julspel på en bondgård. Det hade nog inte hänt om allt varit som vanligt.

Malena berättar om en granne som ser kyrkans alla gudstjänster både en och två gånger. 

– Vår bibelgrupp träffas numera via Zoom och där har vi till och med haft med deltagare från Iran. Så tekniken skapar ju även nya och spännande möjligheter.

Så får du kontakt med kyrkan
Förutom gudstjänster och andakter via YouTube och Zoom erbjuder Missionskyrkan en gång i månaden vandring i Slottsparken med korta stopp för reflektion. Du kan även närvara i öppen kyrka en gång i månaden för stillhet, ljuständning eller i en enkel nattvard (med en eller två personer åt gången i lokalen samtidigt). Nästa tillfälle för öppen kyrka är redan nu på söndag 31 januari. Förhoppningen är att inom kort kunna sätta igång med barn- och ungdomsverksamheten. Du hittar aktuellt program och kontaktuppgifter på www.missionskyrkanfinspang.se. 

– Om du är i behov av att prata med en medmänniska är du varmt välkommen att ringa eller skicka e-post till oss. Vi har tystnadsplikt. Ett bra alternativ är också att boka in ett samtal under en promenad, säger Johanna.

Scroll to top