VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

FFK bygger ut för att växa

Finspångs Fotbollsklubb växer och bygger ut klubbstugan för att kunna ta emot ännu fler barn och ungdomar.

Klubbstugan på Arena Grosvad går från 150 till 280 kvadrat-meter. Föreningens ordförande Lars Cederulf menar att det är en nödvändighet för att möta efterfrågan och kunna ta emot fler unga fotbollsspelare.

– Vårt medlemsantal har ökat snabbt de senaste åren. Vi är idag 400 medlemmar. När den utbyggda klubbstugan står färdig har vi kapacitet att öka till att bli 700 med- lemmar, säger Lars.

Den nya utbyggnaden innehåller två ytterligare omkläd ningsrum, samlingslokal, rehabiliteringsrum och handikapptoalett. Byggprojektet beräknas kosta
3,6 miljoner kronor.

Viktigt att stötta lokalt

För Finspångs FK var det viktigt att köpa allt material och alla tjänster lokalt. Byggmästare Bengt Larsson från Finspångs Byggtjänst instruerar frivilliga föreningskrafter tillsammans med styrelsens projektledare Ralf Söderlund. För måleri och inredning har man tagit hjälp av Kultur- målarna och Colorama Ödmans.

– Vår interna målsättning är att gärna finnas med och sponsra lokalt. Det ger en större tyngd till bolagets värde-grund. Dessutom har min kollega Kjell Pettersson en bakgrund som juniorspelare i klubben, då som Finspångs BK, säger Kulturmålarnas VD Henrik Nordgren.

Inredningsexpert Linda Hillström från Colorama Ödmans håller med Henrik:

– Vi vill gärna vara med och sponsra med vår kunskap där vi kan. Finspångs FK är en förening som vi gärna stöttar, säger hon.

Samgående 2004

Det var 2004 som Finspångs BK och FAIK Fotboll gick ihop och bildade det som idag är Finspångs FK. Föreningen erbjuder pojkfotboll och mixlag för tjejer och killar under det första spelåret. Sedan hänvisas flickorna till fortsatt spel i samarbetsklubben Lotorps IF. Klubbens unga och lovande herrlag huserar på den övre halvan av division 5.

Filip Ewertsson

Scroll to top