VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Finspångs kommun har nylanserad och responsiv webbplatsportal för turism och besöksnäring

Ann-Britt Nilsson slår ett slag för att besöka den nya turismwebb på www.finspang.se/turism. Alternativt finns turistbyråerna som kan ge värdefulla tips och tillhandahåller broschyrer såsom Finspångs Turistmagasin och Finspångskartan.

Nu har Finspångs turismwebb fått en uppgraderad och modernare digi-tal plattform. Portalen är mer användarvänlig och responsiv, lätt att använda i både mobil och läsplatta. Förhoppningen är att antalet användare ökar – och därmed antalet turister.

Finspångs turismwebb, med adressen www.finspang.se/turism, har fått en helt ny design från den 1 februari 2018, men sidan är fortfarande under uppdatering. Den ligger som tidigare under samma digitala plattform som Östergötlands officiella besöksnärings-portal Visit Östergötland, www.visitostergotland.se, som är en del av Region Östergötland.

400 000 unika användare

På kommunens webbplats www.finspang.se är det bara ett klick bort för att nå den externa plattformen för besöksnäringen i Finspång. Här kan användaren bekanta sig med Finspångs och hela Östergötlands turismutbud, något som 400 000 unika användare valde att göra 2015.
– Databashanteringen som fort-farande ligger i publiceringsverktyget Basetool, är en kommunikationplattform för turismnäringen, där företag och föreningar kan visa upp sitt utbud. Användaren ansvarar över sitt utbud med lockande text och fina bilder. Vi uppmuntrar att så många aktörer som möjligt går med, för att skapa en helhet för allt som finns att uppleva i Fin-spång, menar Ann-Britt Nilsson, turismsamordnare på Finspångs kommun.
Visit Östergötland erbjuder kontinuerligt utbildningstillfällen i Basetool för både befintliga och potentiella användare.

Släkt och vänner på besök

På Finspångs nya turismwebb finns ett stort utbud av tips för både kommuninvånare och turister. Här kan användaren se vad som finns att uppleva i Finspång, läsa spännande artiklar och ta del av kommunens evenemangskalender.
– Finspångsbor kan ha nytta av att gå in och titta på vår turismwebb, i synnerhet de som väntar besök från släkt och vänner från andra delar av landet. Ofta kan man bli lite hemmablind och kanske glömma mycket av det fina som finns att se och göra här. Den som inte har möjlighet att se utbudet på internet är välkommen att besöka turistbyrån på Kulturhuset eller turistbyrån i Rejmyre Hantverksby, berättar Ann-Britt Nilsson.

Goda förutsättningar för 2018

Några exempel som gör Finspångs kommun till ett populärt besöksmål är friluftslivet med de natursköna omgivningarna och de 368 sjöarna, bruksområdet med tillhörande slottspark, Turbinmuseum och Bruksmuseum, S:ta Maria Kyrka, Lantbruksmuseet samt Reijmyre Glasbruk. Totalt omsätter turismen i Finspångs drygt 100 miljoner kronor per år. Förutsättningarna för att turismåret 2018 ska bli riktigt lyckosamt ser goda ut.
– Vi kommer att upprepa många av fjolårets succéer, som exempelvis nycirkusfestivalen Cirkusslottet, gestaltningen av häxprocesserna i Trollkärringeskogen och olika motionslopp samt marknaderna som lockar många besökare till Finspång. Håll utkik på turismwebbens evenemangs-kalender och på sociala medier under ”turismfinspang”, tipsar Ann-Britt Nilsson.

NICLAS SJÖQVIST

Vill du öka synligheten för ditt företag eller förening?
Registrera ditt företag eller förening via www.basetool.se för att synas på Finspångs turismwebb samt på Visit Östergötland. För kommersiella aktörer (företag) kostar det 1 000 kr per kalenderår för att synas på www.finspang.se/turism. Observera att det är helt kostnadsfritt för föreningar som är icke kommersiella aktörer att synas här.

Scroll to top