VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Finspångs Lucia 2017: ”Det är ett kul minne för resten av livet”

Finspångs Lucia 2017 Emilia Joelsson.

16-åriga Emilia Joelsson var en av nio Luciakandidater till Finspångs Lucia 2017. När rösterna var räknade stod det klart att hon fått flest röster.
– Jag tycker verkligen du ska ta chansen att ställa upp som kandidat om du får frågan eller själv funderar på att anmäla dig. Det är ett kul minne för resten av livet, säger Emilia Joelsson.

Emilia Joelsson gick i nioende klass på Grosvadsskolan i Finspång. Hennes tränare i handbollslaget uppmanade henne och flera andra tjejer i laget att passa på och anmäla sig till att vara Luciakandidater. Så blev det.
– Jag tvekade aldrig särskilt mycket utan såg det mer som en kul grej.
Hon berättar att “Luciabubblan” ungefär var som hon hade föreställt sig den med många sångövningar följt av stämningsfulla sångframträdanden med levande ljus i decembermörkret.

BLANDADE KÄNSLOR ATT VINNA

Det var blandade känslor direkt efter att hon fått veta att hon vara den som fått flest röster och det ärofyllda uppdraget att vara Finspångs Lucia 2017.
– Det är klart att det var kul att få flest röster, men jag blev också lite chockad och nervös över att få mer fokus på mig, berättar Emilia Joelsson.
Hon tycker att det bästa var att möta alla människor som de sjöng för på olika platser i Finspång.
– Det allra bästa var när vi sjöng på ålderdomshemmen. De gamla blev så glada och berörda över att vi kom och sjöng för dem.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top