VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Finspångs nya vårdcentrum öppnar i december 2020

Bygget av Finspångs nya vårdcentrum fortsätter att hålla sig till planen. Totalt arbetar omkring 100 byggarbetare, hantverkare och tjänstemän dagligen med det stora byggprojektet.

Då huset nu är helt tätt pågår mest arbete innanför väggarna, som exempelvis målning, att lägga mattor, sätta kakel och göra elinstallationer. Lotta Bergström, som är projektledare för verksamheten på Region Östergötland, ger en guidad tur tillsammans med Region Östergötlands byggprojektledare Liselotte Häll. Det tidigare skalet börjar alltmer ta form och vissa väggar, badrum och trappräcken sticker nu ut i färgglada nyanser. I några patientrum har till och med den så kallade vårdpanelen redan kommit på plats.

 

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med totalentreprenören NCC och alla underentreprenörer. Vi jobbar mot samma mål och hjälper varandra för att nå bästa resultat. Jag upplever att trivseln är hög i projektet, säger Lotta Bergström. Till sommaren ska både den inre och yttre miljön vara helt färdigbyggd. Under hösten genomförs sedan ett antal tester för programmering och injustering av exempelvis ventilation

I slutet av oktober sker slutbesiktningen för att sedan i december göra en succesiv inflyttning av de olika verksamheterna. – Vi räknar med att ta emot vår första patient kring Lucia nästa år. I nuläget är inget datum satt för officiell invigning, men vi räknar med att det blir i december 2020 eller januari 2021, säger Liselotte Häll.

 

FILIP EWERTSSON

Scroll to top