VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Golftävlingen Finspångs Pro-Am är tillbaka igen – nu med uppvisning av Joakim Haeggman

Jonas Abrahamsson, Finspångs Golfklubb är laddad för årets upplaga av Finspång Pro-Am.

Lördagen 1 september är det åter dags för succétävlingen Finspång Pro-Am hosted by GRÄNGES. I år kryddas tävlingen med en golfuppvisning med den forne europatourspelare Joakim Haeggman. Förra årets satsning på en Pro-Am-tävling i Finspång föll mycket väl ut. Nu har Finspångs Golfklubb skrivit ett treårsavtal med tävlingens huvudsponsor Gränges.

PROFFSIG STARTLISTA

Nytt för i år är att lottningen genomförs redan klockan 10.00. Därefter äter amatörlagen brunch tillsammans med sin tilldelade proffsspelare.
– Vi är mycket glada för att vi i år kan presentera en golfuppvisning med Joakim Haeggman, som också tävlar. Han kommer exempelvis att bjuda på uppseendeväckande trickshooting och slå med bland annat två klubbor samtidigt, säger Finspångs Golfklubbs VD och klubbchef Jonas Abrahamsson.
Joakim Haeggman, med tre segrar på Europatouren, var förste svensk att tävla i Ryder Cup 1993. Inom kort ska han tävla på europatouren för seniorer.
Europatoursegraren Michael Jonzon, som fortfarande är aktiv elitspelare, finns också med bland de tävlande.
Hela listan på elitspelare som deltar i Finspång Pro-Am finns att läsa på Finspångs Golfklubbs hemsida www.finspangsgk.se.
– Det som gör vår tävling unik är att proffsen spelar sin egen tävling tillsammans med sitt till delade amatörlag. Det ställer ju ännu högre krav på dem att inte gå in i sin tävlingsbubbla, utan samtidigt vara social och trevlig mot amatörspelarna, säger Jonas Abrahamsson.

FINA VINSTER

I vinstpotten för amatörlagen finns fina golfresor, golfutrustning och lokala priser från tävlingens sponsorer.
För proffsen finns, förutom prestigen, 153 000 kronor att spela om.
Prisutdelningen presenteras av Gränges. Tävlingen genomförs i samarbete med det lokala näringslivet och Finspångs kommun.
– Vi arrangerar inte tävlingen bara för Finspångs Golfklubb del, utan också för att lyfta kommunen. Förutom amatör- och elitspelare hälsar vi även en nyfiken publik varmt välkommen till en dag i golfens tecken. Inte minst till Joakim Haeggmans uppvisningsspel, som jag tror kommer att locka till både skratt och förvåning över vad man kan göra med en golfboll, säger Jonas Abrahamsson

FILIP EWERTSSON

Scroll to top