VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Gränges i Finspång söker 100 semestervikarier

Gränges anställer varje år 100 sem­estervikarier i Finspång. Från sommaren 2018 fick tre av tio vikarier förlängd anställning efter sommaren. Fokus Finspång har träffat fem av dessa; Isak, Linus, Cecilia, Mimmi och Alexander som alla började som sem­ester­vikarier och som nu fått förlängd anställning.

Alexander Jastrzabek har uppehåll i sin civilingenjörsutbildning och tycker att det är mycket värdefullt att få jobba praktiskt som maskinoperatör på färdigställningen och i skärverket.
– Jag har jobbat här i olika omgångar på olika avdelningar. Det märks att det finns en god rutin att introducera semestervikarier och nya kollegor. Om man själv har tålamod så lär man sig snart de olika maskinerna och momenten. Vågar man även bjuda på sig själv så kommer man snart in i gemenskapen. Jag tycker att det är en bra stämning här, säger Alexander.

Kul på jobbet

Han får medhåll av de andra om att Gränges är en plats där man har kul på jobbet.

Cecilia Pettersson flyttade till Finspång för två år sedan och transporterar band på terminaldragaren ner till utlastningen.
– Stor del av min arbetstid är i hytten på dragaren. I kommunikationsradion hör jag oftast glada tillrop från de olika avdelningarna.
Hon håller tummarna för ytterligare förlängd anställning och ser ljust på en framtid inom företaget.

Möjlighet till förlängning

Många av dem har fått både truck- och traverskort, vilket har lett till andra jobb inom Gränges och som dessutom är meriterande för framtida anställningar. Som sommarvikarie finns det möjlighet till fortsatt anställning, men det handlar om att visa framfötterna.
– Mitt råd till en sommarvikarie som vill ha förlängt är att vara beredd att jobba hårt och ta i. Behöver något göras så gäller det att visa att man vill göra jobbet, säger Mimmi Evertsson som jobbar som maskinoperatör.

Filip Ewertsson

Vill du bli semestervikarie på Gränges i Finspång?

Du som söker ska ha fyllt 18 år och ha B-körkort. För vissa vikarietjänster tillkommer helgförlagda förarutbildningar för truck, travers och hjullastare. Vissa av semestervikariaten startar tidigare på grund av längre introduktion. Arbetet innebär skiftgång med kvällar, helger och eventuellt nätter. Eventuellt finns möjlighet till förlängning efter semesterperioden.

Sök tjänsten via www.granges.com/sv/karriar

Ansök så snart som möjligt då urval sker löpande, senast 2019-03-31.
Vid frågor kontakta mattias.hagstrom@granges.com

Scroll to top