VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Hallå där Alice Johansson

Hallå där Alice Johansson

Vad är det bästa med att springa?
– Jag tycker att det är kul att röra på mig. Om jag inte gör det blir jag rastlös. Men jag gillar inte gym utan uppskattar den friska luften utomhus. Jag gillar kuperad löpning i skogen och jag springer nästan aldrig på asfalt. Under orienteringssäsongen tränar jag ungefär tre gånger i veckan och tävlar på lördagar och söndagar.

Vad tycker du är det bästa med OMT Finspångs Stadslopp?

– Det är kul att springa i en miljö man känner igen och att det är så många man känner som är med. Det är roligt att det är vår förening som arrangerar loppet. Efter och innan att jag sprungit brukar jag vara med och hjälpa till på olika sätt.

Vad är ditt mål med årets lopp?
– Det skulle vara kul att springa under 30 minuter. Det känns som ett rimligt mål. Sen är det ju alltid kul om man kan slå jämnåriga kompisar från klubben (skratt). Men mest av allt vill jag slå min egen tid. Jag vill köra på tills jag inte orkar mer.

Vill du satsa på orientering i framtiden?

– Ja, det vill jag. Jag skulle kunna tänka mig att gå på orienteringsgymnasium, som min storasyster har gjort.

Namn: Alice Johansson  Ålder: 14 år  Förening: Finspångs SOK  Antal OMT Finspångs Stadslopp: ”Jag har sprungit alla, tre stycken.”
Bästa placering: Som 12-åring (2016) sprang hon in på 16:e plats på damsidan  Förebild: Orienteraren Tove Alexandersson

Scroll to top