VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Hallå Mats Ronander

Hallå Mats Ronander

som spelar tillsammans med Jimmy Uller Rockbluesband på Kulturhuset i Finspång fredag 15 mars kl. 20.00.

Redan som 16-åring började Mats Ronander sin artistkarriär i bandet Nature. Förutom sin egen solokarriär, med ett tiotal bluesplattor i bagaget, har han också agerat gitarrist, körsångare och spelat munspel tillsammans med artister som Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Pugh Rogefeldt, Tomas Ledin och inte minst ABBA.
– Jag var med på deras sista världsturné 1979-1980. Det är klart det var kul att få vara med och se världen, allt från utsålda hus i Japan till USA och Europa. Jag tror inte riktigt man förstår hur stora ABBA var runt om i världen. Jag har kontakt med en del av dem och jag hörde ryktet om att de ska spela in nytt material.

Landsplågan ”Gör mig lycklig nu” blev en stor hit när den släpptes 1992.
– Det är klart att den låten har betytt en hel del för mig. Det är alltid svårt att sia om vilka låtar som kommer att bli stora. Jag tycker fortfarande att det är en bra låt.
I vår firar han 50 år som artist genom att släppa en nyskriven svensk platta.
– Jag tycker fortfarande att det är roligt att vara ute och spela live. Jag hörde siffror på att jag medverkat på 500 skivor genom åren. Det är bara att tacka och ta emot att andra artister vill samarbeta med mig.

Filip Ewertsson

Scroll to top