VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Hallå Samuel Ljungblahd

Samuel som kommer till Kulturhuset i Finspång fredag 8 februari kl. 19.00.

Det var först i åttonde klass som Samuel Ljungblahd sjöng från en scen för första gången. 24 år senare får Samuels bokningsbolag ett samtal från Kungahuset.
– Jag trodde först att det var ett skämt, men det var på riktigt. Jag skulle sjunga gospelklassikern ”Joyful, joyful” på prins Carl-Philips bröllop, med 20 miljoner europeiska TV-tittare, säger Samuel Ljungblahd.
Men vi drar tillbaka tiden till tidigt 2000-tal. Samuel satsade på ett liv som artist i Stockholm. Satsningen bar sig inte och 2005 bestämda han sig för att flytta tillbaka till Umeå.
– Mina vänner tyckte att jag begick musikaliskt självmord att flytta från huvudstaden. Men faktum var att det märkligt nog var vid flytten som min karriär tog fart på allvar.

Samuel fick sitt första skivkontrakt och i samma veva blev han sångare i husbandet på TV4:s nya satsning ”Let´s Dance”. Trots det var han fortfarande ett ganska okänt ansikte för den breda massan.
– Jag hade mest spelat i kyrkliga sammanhang när SVT:s ”Så ska det låta” 2009 hörde av sig. Självklart tackade jag ja till att vara med. Det blev succé och jag blev framröstad som den artist TV-tittarna helst ville ha tillbaka till programmet igen.
Sedan dess har han återvänt till programmet tre gånger och två gånger till Norges motsvarighet. En spontan duett med gospelikonen Kirk Franklin blev ett viralt klipp som också blev en biljett över till spelningar i USA och som fick Lisa Nilsson att ställa frågan ”Vem är den där killen?”.
– Det ska bli kul att få komma till Finspång. Jag kommer ge några smakprov från min kommande skiva och i vår ger jag mig ut på en turné, säger Samuel Ljungblahd.

Filip Ewertsson

Scroll to top