VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Henrik är yngste presidenten i Finspång

Valet av 35-årige Henrik Persson är en viktig markering för klubbens satsning för att föryngra Rotary Finspång.
– Det känns inte nervöst att bli president utan snarare inspirerande, säger Henrik.

Entreprenören Henrik Perssons första möte med Rotary var när han blev medbjuden som gäst för nio år sedan.

– Jag tyckte det var jätteintressant att träffa andra människor och utbyta erfarenheter. Minns också att jag lärde mig mycket av föredragshållaren. Det roligaste med Rotary är att man blir en erfarenhet rikare varje gång. Det behöver inte vara en stor uppoffring. Du ska ju ändå äta lunch och du måste inte komma varje gång, säger Henrik, som till vardags driver Perssons Villa Mark & Trädgård AB. Förutom en god lunch består alltid Rotarys välbesökta möten av en inspirerande och lärorik föreläsning.

– Det kan vara allt från ägaren till Platinum Cars eller kommundirektören till representanter från industrin eller äldreomsorgen som föreläser. Jag tycker att vi har en stark ledning i vår styrelse. En annan viktig del av Rotarys verksamhet är att vi skänker pengar både internationellt och till lokala ändamål. Det känns mycket meningsfullt.

”Ungt ledarskap ger nya perspektiv”
Den tidigare presidenten Patrik Sivesson ser tillbaka på ett mycket annorlunda verksamhetsår.

– På grund av den rådande coronapandemin har vi inte kunnat träffas alls sedan i februari. Jag tycker att vi är ett fantastiskt gäng i vår klubb. Det ska bli roligt att vi nu kan börja träffas igen för trevliga luncher med intressanta föredrag, säger Patrik, som är mycket positiv till att lämna över presidentposten till Henrik.

– Det känns jättebra. Henrik är en fantastisk kille. Vi behöver förnya vår klubb och jag tror att hans unga ledarskap kommer att kunna ge nya perspektiv på våra träffar.

Avtryck på Rotarykartan
Rotary har funnits i Finspång sedan 1952. 2013 slogs de två Rotaryklubbarna ihop. Förutom att nu ha en av landets yngsta presidenter kan också Rotary Finspång stoltsera med att Margareta Trägårdh 1989 blev den första kvinnan att bli Rotarymedlem i Sverige. Rotary Finspång träffas varje onsdag 12.00 till 13.00 på restaurang Joans övervåning vid Bergslagstorget. Nästa träff är 30 september. Intresserad? Mer information och kontaktuppgifter till styrelsen hittar du på rotary.se/finspang.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top