VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Hittaut – i vår vackra natur!

Idag är det åter premiär för friskvårdsprojektet Hittaut i Finspång. Ta dig ut och anta utmaningen att hitta 115 utmärkta checkpoints som du hittar på den fysiska kartan eller i appen.

Succén från 2019 är åter tillbaka. Projektet drivs av Finspångs SOK i samarbete med Finspångs kommun och Naturvårdsverket till och med år 2023. Årets 115 checkpoints (kontroller) finns tillgängliga för alla 22 april – 1 oktober.

– Hittaut är Sveriges största friskvårdsprojekt. 2019 deltog 700 användare i Finspång. En siffra som jag hoppas och tror vi kommer att slå i år. Jag kan inte tänka mig någon bättre morot för att få oss att komma ut och på nära håll upptäcka vår fantastiska natur, inte minst i dessa pandemitider, säger Finspångs SOK:s projektledare Ingrid Svensson.
Coronasäker motion Hittaut syftar till att motionera på ett roligt sätt och att få gammal som ung att hitta ut och upptäcka allt det fina som finns på hemmaplan. Med hjälp av orienteringskartan handlar det om att hitta checkpoints och rapportera koderna direkt via en smart-phone eller dator.

– Vi fick väldigt många positiva reaktioner senast. I år har vi utökat med ytterligare 15 checkpoints på ett större geografiskt om-råde. Förutom den främsta vinsten att få frisk luft på ett roligt sätt finns också möjligheter att vinna fina priser. Årets vinster är spons-rade av Mingla, Hugo Bar & Kök, Medley, Hos Caroline, Coop Finspång och Ullmax. Ju fler registrerade checkpoints, desto större är chansen att vinna, säger Ingrid.

Text Filip Ewertsson

Fakta:

• Hittauts karta finns som ibladad bilaga i detta nummer av Fokus Finspång.

• Kartan finns också att hämta på kommunhuset, Arena Grosvad, Kulturhuset och Torstorps motions-central.

• Årets checkpoints finns tillgängliga 22 april - 1 oktober (Checkpoints nr 1-20 norr om Bleken är tillgängliga tom 31 augusti)

• Totalt finns Hittaut på 86 orter i landet. Alla orter och kartor hittar du i den kostnadsfria Hittaut-appen, som finns där appar finns.

Scroll to top