VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Hittaut – i vår vackra natur!

Hittaut – i vår vackra natur!

Idag, 24 april, är det premiär för friskvårdsprojektet hittaut i Finspång! Nu är det bara att ge sig ut för att hitta alla checkpoints som finns på den fysiska kartan eller i hittaut-appen.

Hittaut syftar till att motionera på ett roligt sätt och att få gammal som ung att hitta ut och upptäcka allt det fina som finns på hemmaplan. Med hjälp av orientringskartan handlar det om att hitta de angivna kontrollerna, kallade checkpoints, och rapportera koderna direkt via en smartphone eller dator. Totalt kommer det att finnas 100 checkpoints i Finspång. De första 70 finns tillgängliga nu i Finspångs tätort. 1 augusti släpps 15 checkpoints till i Lotorp och
1 september tillkommer ytterligare 15 på Grosvadsområdet. Hittaut finns på många ställen runt om i landet. Lokalt drivs projektet av Finspångs SOK.
– Meningen är att man ska komma ut och få upp ögonen för den plats vi bor på. Tack vare hittaut kan man kanske upptäcka något nytt. Det här är en perfekt krydda för promenaden och ett kul sätt att kanske utmana familj och vänner, säger projektledaren Rickard Börjesson.

Flera vinster med projektet
Förutom för det rena nöjet och konditionens skull finns också chans till fler vinster med projektet. Alla som registrerar checkpointskoder finns med i utlottningar som dras månadsvis. De lokala prissponsorerna Coop Finspång, Hugo Bar & Kök, Medley, Mingla och XL Bygg bidrar med priser upp till 1 000 kronor.
– I juni har vi dessutom en bonusutlottning av startplatser till världens största orienteringstävling O-Ringen, vars två första etapper äger rum i Finspång.
Om första upplagan faller väl ut är tanken att hittaut ska vara ett återkommande friskvårdsprojekt i Finspång med nya checkpoints att se fram emot i april 2020.
– Finspångs kommun är mycket positiv och ser det som stärkande för folkhälsan i Finspång. Utan det stödet hade inte projektet varit möjligt, säger Rickard.
Hittauts karta finns också att hämta på kommunhuset, Arena Grosvad och Finspångs Turistbyrå. Den kostnadsfria hittaut-appen finns att ladda ner där appar finns.

Filip Ewertsson

Scroll to top