VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”I många fall fungerar det utmärkt med digitala besök”

Sedan hösten 2019 erbjuds patienter att boka digitala besök hos läkare och fysioterapeuter via Region Östergötlands app ”Din vård”.

Fokus Finspång träffar vårdenhetschef Tomas Gilliot och fysioterapeuten Lovisa Stålfors. De ser stora fördelar med de digitala besöken.

– I många fall, både vid ett första möte och för uppföljande avstämningsbesök efter operation eller för att stämma av effekt av eget träningsprogram, fungerar det utmärkt med digitala besök. Men självklart finns det även tillfällen då ett fysiskt besök är att föredra, säger Tomas.

Ser en fortsatt digital utveckling

Lovisa och Tomas tror att antalet digitala besök kommer att fortsätta att öka även efter den pågående coronapandemin.

– Redan innan pandemin jobbade vi aktivt med digitala lösningar och redan nu finns möjlighet att delta i digital artrosskola, i framtiden hoppas vi kunne erbjuda andra föreläsningar digitalt. Dessutom är de digitala besöken ett steg mot en mer jämlik vård som gör det lättare för den som jobbar på annan ort eller har lång resväg för ett fysiskt besök att ändå få tillgång till rätt vård, säger Tomas.

Samlad rehab med nytt gym Kontinuerlig träning är den bästa medicinen för att minska risken för fysiska besvär.

– Mitt bästa tips till den som tappat motivationen är att ta tag i en kompis och börja att träna tillsammans, säger Lovisa. Både Tomas och Lovisa är väldigt laddade för flytten till nya vårdcentrum i slutet av året.

– Den största skillnaden för oss och patienterna är att vi kommer att samla hela rehabenheten på samma ställe och att vi kommer att få ett nytt och stort gym. Det känns inspirerande, säger Lovisa

FILIP EWERTSSON

Scroll to top