VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Imponerad över drivkraften som finns här

– En röd tråd genom mitt arbetsliv har varit viljan att hjälpa människor och få samhället att fungera, säger Tillväxt Finspångs konsult Anna Lövheim.

Anna är juristen med erfarenheter från FN:s barnkommitté i Genève och som politisk sakkunnig inom grundlagsfrågor, mänskliga rättigheter, bistånd och migration. I det egna företaget ryms uppdrag som föredragshållare, moderator, skribent och rådgivare. Hon talar engelska, franska, tyska och spanska. När vi ses talar hon, tack och lov, östgötska. Det är också hennes östgötska förtecken från tiden på Östsvenska Handelskammaren som är bakgrunden till att hon valde att hoppa på uppdraget som konsult för Tillväxt Finspång. Uppdraget sträcker sig fram till och med 31 maj.

Tillväxt Finspångs lokal – en mötesplats med rörelse

Konkret handlar hennes uppdrag om att skapa en struktur och ett arbets sätt för det Tillväxt Finspång som också innefattar tidigare Nyföretagarcentrums verksamhet och kommunens turismenhet. Närmast handlar det att inom kort få klart med en centralt belägen lokal.

 

Har ett stort hjärta för regionen

Hon har ett stort hjärta för regionen, gläds över att driva utvecklingsfrågor och ser styrkan i att samlas och arbeta kring en gemensam vision.
– Vi söker ambassadörer som sträcker på ryggen, ser våra styrkor och talar gott om orten, säger Anna.
Hon berättar att arbetet är i full gång att starta branschråd som ska lyfta Tillväxt Finspångs frågor i respektive bransch. Fokus ligger främst på att samla de gemensamma krafterna och eldsjälarna som finns inom handeln, säger Anna Lövheim.

– Förutom den rörelse som verksamheterna inom nyföretagande och turism redan skapar önskar jag också att vår nya lokal kan fungera som en naturlig mötesplats för att boka in sig för möten, föreläsningar men också möjligheten att hyra arbetsplats eller bara komma förbi för gemenskap över en kaffekopp, säger Anna.

– I uppdraget på Östsvenska Handelskammaren under 2015-2018 ingick det bland annat att vara en del av Finspångs näringslivsråd. Redan då var jag imponerad av drivkraften som fanns hos de kloka och intelligenta ledamöterna i rådet. Sedan jag tackat ja till att arbeta för Tillväxt Finspång har bara min positiva bild av Finspång stärkts ytterligare, säger Anna.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top