VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Inget är härligare än doften av nybakat”

Satsningen på eget bageri ger färskt mat- och fikabröd till Coop Finspångs butiker. Planer finns för en flytt till Stora Coops butik på Viberga.

När Fokus Finspång besöker Coops bageri en tisdag vid 9-tiden har många av de anställda redan jobbat i sex timmar. Jens Thelander och Emil Egnell bakar ut en deg som ska bli müslibröd.

– Det är inga problem att kliva upp på natten. Jag har alltid varit morgonpigg och började redan som 15-åring på det gamla Konsumbageriet här i Finspång. Det är skönt att jobba med kroppen, vara kreativ och skapa något nytt som gör kunderna glada, säger Emil Egnell.

”Varför handla någon annanstans?”
Bageriet finns idag på Centrumgallerians källarplan. Det finns planer för att flytta verksamheten för att bli en del av Stora Coops butik på Viberga. Coop Finspångs VD och tillika bagarsonen Anders Svensson är glad över utvecklingen med eget bageri och möjligheten att erbjuda kunderna färskt och lokalt producerat mat- och fikabröd.

– Det känns bra att vi knutit till oss duktiga och lokala bagare som redan är kända ansikten. Många känner igen Emil från hans tid på Sonstorpsbagarn och Heléne som tidigare drev Rejmyre Brödbod.

Jens butiksvana från hans tid på ICA Maxi är också värdefull kunskap för framtiden. Jag brinner dessutom lite extra för det här då min pappa drev bageri i Odensbacken, säger Anders.

– Det känns roligt och tryggt att vara en del av Coop Finspång. Jag tror att en flytt skulle stärka Viberga ytterligare. Chark, delikatess, café och doften av nybakat i butiken. Varför välja att handla någon annanstans, säger Emil.

Närmare kunden
Jens är svag för tekakorna och mormorsbullarna, Emil tycker klassiska kanelbullar är svårslagna och Anders har inget emot en smarrig mazarin.

– Det finns ingen härligare doft än doften av nybakat. Just nu går kondisbitarna och tårtorna bra. Vi säljer också en hel del småkakor i Coops Café. Vi vill utveckla utbudet av limpor, surdegsbröd och sockerfritt fikabröd. Vi hoppas också kunna överraska våra kunder med specialerbjudanden, säger Emil.

FILIP EWERTSSON

Under brödfestivalen vecka 39 uppmärksammar Coop Finspångs sitt färska matbröd med riktigt bra priser i butikerna. Se annons på sidan 14.

Scroll to top