VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Jag brinner för fotbollen och det här laget”

Vinnaren av XL-Bygg Finspångs ledarpris 2020 är Thomas Kans i Torstorps IF. 

Det var under förra veckan som Erik Lundström från XL-Bygg klev in och avbröt U19-lagets träning på Arena Grosvads konstgräs.

– Allra först undrade jag vem det var som störde vår träning. Men när jag förstod ärendet blev jag både överraskad och lite rörd över att jag blev uppmärksammad med det här fina priset, säger pristagaren Thomas.

”Responsen och glädjen är belöningen”
Thomas Kans har själv spelat fotboll och när hans egna barn ville testa fotboll blev han mer och mer engagerad. Sedan drygt tio år tillbaka är han tränare för det som idag är Torstorps IF:s U19-lag.

– Man måste älska det man håller på med. Jag brinner för fotbollen och det här laget. Det är något jag tror grabbarna i laget märker. Det är självklart jättekul att även andra utifrån ser det jobb jag gör för föreningen. Det finns många ledare i kommunen som lägger ner ett stort jobb som också är värda ett sådant här pris. Hörde att det vara många som nominerats. Det gör ju att det känns extra bra att få priset, säger Thomas.

Responsen och glädjen från ungdomarna ser han som den största belöningen som fotbollstränare.

– Det är också kul att se dem växa som individer. Föreningslivet har ett stort uppdrag att utveckla våra ungdomar i en gemenskap där de lär sig att ta ansvar och respektera varandra. 

Vill stötta föreningslivet
Det nya och årligt återkommande ledarpriset är ett lokalt initiativ av XL-Bygg Finspång.

– Vi vill vara en del av det lokala föreningslivet. Vi vet att många föreningar har haft det tufft med inställda arrangemang under coronatider. Dessutom är det generellt svårare att hitta ideella ledare. Därför vill vi uppmärksamma och stötta de ledare som vi vet gör ett hästjobb för barn och ungdomar, säger XL-Bygg Finspångs platschef Erik Lundström, som själv är aktiv inom föreningslivet.

Det var många som skickade in bidrag. Juryn föll för motiveringen för Thomas Kans.

– Vi tyckte att det var en bra motivering som beskrev en engagerad ledare, som inte tar så mycket plats och som arbetar för att laget alltid är viktigare än jaget, säger Erik.

Fira med laget
Förutom den stora äran finns också en vinstsumma på 3 000 kronor som Thomas vill dela med sig av till laget.

– Det är lite svårt att fira just nu med rådande restriktioner, men framöver kommer vi att fira det här priset med hela laget på något sätt, säger Thomas.

Scroll to top