VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Klädsmart butik med chans till vinst

Klädsmart UF säljer second hand-kläder på Viberga. Alla som har lämnat in kläder har samtidigt deltagit i ett hållbarhetslotteri med fina vinster från Coop Finspång.

Idén om att starta en egen second-hand växte fram när populära Hans & Greta i Finspångs centrum lades ned.

– Vi visste att vårt UF-företag skulle handla om miljö och hållbarhet. Vi vill försöka ändra vår generations inställning till miljö, som exempelvis till second hand-kläder. Det var därför vi startade Klädsmart UF, säger Liza Gunnarsson, som driver företaget som ett skolarbete tillsammans med vännerna Wilma, Almina, Jessica och Julia. Alla går det tredje året på samhällsprogrammet eller ekonomiprogrammet på Bergska skolan.

En lott för varje plagg

Klädsmart håller sedan december till i det som tidigare var Vibergagrillen, till vänster om Vibergas huvudentré. Det var lite trögt till en början, men efter hjälp med skyltdockor och marknadsföring av rådgivaren Lotta på Lilla Nalle & Jag har allt fler kunder fått upp ögonen för dem. Butiken säljer klädesplagg och skor men inte underkläder och badkläder. För varje plagg kunden lämnat in har man fått en lott i butikens eget hållbarhetslotteri. Lyckliga vinnare har sedan dragits en gång i månaden. Ju fler plagg man lämnat in ju större har chansen varit att vinna pris.

– Förra månaden var vinsten ett presentkort på Coop på 200 kronor, en annan gång var det en presentpåse med ekologiska varor, berätta Wilma Ahnstedt. Då butiken avvecklas 17 april tar man inte längre emot fler plagg.

Gillar drivkraften hos Klädsmart

Coop Finspångs VD Anders Svensson gillar drivkraften och engagemanget som finns hos tjejerna i Klädsmart.
– Vi vill vara den goda kraften, även för företagsamma
ungdomar. Deras affärsidé stämmer väldigt bra överens med vårt eget hållbarhetstänk. Vi är nyfikna på att se hur deras verksamhet tas emot och om det kan finns underlag för liknande satsning på Viberga även efter Klädsmarts tid här, säger Anders.

Klädsmart har öppet onsdagar kl. 12.30 – 18.00 och fredagar kl. 14.30 – 18.00 till och med 17 april.

Mer information: Instagram, Facebook och eller maila till kladsmartuf@gmail.com.

Scroll to top