VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Kom och testa på IDROTTENS DAG

Lördag 28 september är det dags för Idrottens dag på Arena Grosvad.

– Alla är välkomna att testa nya sporter på ett annorlunda och roligt sätt, säger fritidsutvecklare Kirsi Aronsson på Finspångs kommun.

Syftet med Idrottens dag är att presentera en mångfald av många olika aktiviteter på ett lekfullt sätt. I skrivande stund är ett drygt dussin föreningar klara. Sportnördarna och tillika representanter från arrangörsgruppen Kirsi Aronsson och Erik Henriksson från SISU/Östergötlands Idrottsförbund är säkra på att fler föreningar inom kort kommer att tacka ja.

– Just nu vet vi att besökarna kommer att kunna testa mountainbike, handboll, bågskytte, volleyboll, innebandy, cricket, gymnastik, brottning och fotboll. I bästa fall hittar någon sin grej och föreningarna får så också nya medlemmar, säger Kirsi och Erik Henriksson fyller i:

– Vår drivkraft är en önskan om ett livslångt idrottande och att sätta människor i alla åldrar i rörelse. Vi kommer exempelvis ha en stor rörelsebana på plats som brukar vara mycket populär.

Kickbikestjärnan Isak Huddén kommer

Kirsi och Erik avslöjar också att kickbikestjärnan Isak Huddén från Norrköping, känd från Youtube och TV4:s Talang, kommer att finnas på plats under dagen. Trots att både Erik och Kirsi har testat en hel del sporter genom åren finns det några sporter på Idrottens dag som de gärna vill testa.

– Som ung hade jag gärna velat testa handboll, det tror jag hade passat mig, säger Erik.

– Jag är väldigt nyfiken på att testa någon av paraidrotterna, som rullstolsbasket och rullstolspingis och sedan skulle jag gärna vilja lära mig mer om reglerna i cricket, säger Kirsi.

Idrottens dag äger rum klockan 16.00 till 20.00 och arrangeras av Riksidrottsförbundet, #beactive, Folkspel, SISU/Östergötlands Idrottsförbund, Finspångs kommun och Medley.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top