VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Kraftloppet välkomnar löparlag till 20-årsjubileum

Snart redo för Kraftloppets tjugonde start. Från vänster: Robert Skoog, Anders Oskarsson, Stefan Gustafsson och Robbin Kantarp. Samtliga är aktiva i FAIK Friidrott.

Kraftloppet 2018 blir loppets 20:e start. Tävlingsledaren Anders Oskars-son hoppas locka upp till 80 lag med mer än 500 löpare till jubileumsloppet den 1 september.
– Vi vill vara ett familjärt lopp och har hellre många lag med glada motionärer och inte främst elitlöpare.

Motionslöparna Stefan Gustafsson och Robbin Kantarp kommer i vanlig ordning att dra ihop lag från sina avdelningar på Gränges. Samtidigt utmanar de Siemens att anmäla fler lag.
– Vi hoppas på minst fem lag från Gränges och med tanke på Siemens storlek så borde de kunna få ihop ännu fler lag, säger Robbin Kantarp, som också är loppets banläggare.

Stefan Gustafsson har sprungit alla lopp sedan starten 1999.
– Det brukar vara en jäkligt bra stämning, både i lagen och publiken. Kraftloppet är rena rama julafton för oss som gillar löpning.

ny bansträckning

Årets stora nyhet är att sträckorna mellan Grosvad via Sonstorp till Grytgöl tur och retur tas bort vilket gör loppet två mil kortare, totalt 52 kilometer långt. Längsta sträckan är 9 kilometer och kortaste 2,1 kilo-
meter. Det är också fritt fram att springa två sträckor för alla löpare i laget. Varje lag kan därför bestå av 5-10 löpare.
För att göra tävlingen så publikvänlig som möjligt har loppets inledande och sista tre sträckor start och mål vid Grosvad.

Löpning ligger i tiden och Kraftloppet välkomnar Finspångs Stadslopp som ett fint kompletterande lopp.
– Nu är det bara att bilda lag och dela upp sträckorna, så alla i laget vet hur långt de ska springa. Vi uppdaterar kontinuerligt på vår hemsida och på vår sida på Facebook. Håll utkik där för att se den nya bansträckningen. Vi erbjuder också löpträning, i FAIK Friidrotts regi, på måndagar klockan 17.00 och onsdagar klockan 18.30, säger Robbin Kantarp.
Kraftloppet arrangeras av FAIK Friidrott med funktionärer från övriga FAIK, Finspångs SOK, Sonstorps IK, Lotorps IF och Torstorps IF. Läs mer på www.kraftloppet.se.

FILIP EWERTSSON

Scroll to top