VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Kulturen i Finspång har en oerhörd bredd”

Kulturhuset fyller 10 år och dundrar igång jubileumshösten med konserter med Jill Johnson och Kalle Baah (läs mer på sidan 11).

Visste du att Kulturhuset blev verklighet tack vare ett medborgarförslag från musikprofilen Bengt-Arne Palmqvist? Folkets Hus blev Kulturhuset och navet för kulturlivet i Finspångs kommun. Fokus Finspång har träffat Therese Wiklund, Karolina Bransell och Håkan Forsberg på Kulturhuset. De berättar om ett hus, en kommun och en arbetsmiljö som myllrar av kulturinslag för alla åldrar.

Hög kvalité som får lovord

Karolina uppskattar bredden i kulturutbudet och gläds åt att kulturen prioriteras högt i kommunen.

– När jag träffar kollegor i branschen på andra orter blir det tydligt hur bra vi har det i Finspång. Vi har till och med ett eget hus, säger hon och kulturchef Håkan tillägger:

– Vi har en oerhörd bredd på kulturen i Finspång som håller hög kvalité och som får lovord både av vår publik och i kontakten med artister och bokningsbolag.

Kreativa lösningar
Efter en tuff pandemiperiod med inställda och framflyttade evenemang ser man nu hoppfullt fram emot en fullspäckad jubileumshöst.

– Vi har lärt oss oerhört mycket och inte enbart ställt in utan hittat alternativa och kreativa lösningar. Som exempelvis konst- och gatunamnsvandring och biovisningar för enskilda skolklasser i vår mycket rymliga biosalong. Förutom det redan spikade höstprogrammet kan vi också avslöja att det blir en stämningsfull konsert i december med en världsartist i sin genre, säger Håkan hemlighetsfullt.

KULTURHUSETS JUBILEUMSHÖST
3/9: Konsert med Jill Johnson
4/9: Konsert med Kalle Baah
9/9: Teater ”Sådan far”
med Claes Månsson
19/9: Familjedag med Mamma Mu
23/10: Öppet Hus och konsert med Anna Bergendahl
26/11: ”Laika” med Özz Nûjen

Det bästa med att jobba
på Kulturhuset?
KAROLINA:
– Det bästa är blandningen och den mångfacetterade bredden, från bio, scenkonst och konserter till utställningar och kontakten med föreningslivet. Det är väldigt omväxlande.

Det roligaste hittills?
HÅKAN:
– Det roligaste hittills var faktiskt igår när jag insåg vilket program vi har att bjuda på under hösten.
Detta efter en tuff och lång period av pandemi som vi förhoppningsvis börjar se en ände på nu.

Om jubileumskonserterna
med Jill Johnson och Kalle Baah
THERESE:
– Jag tror att Jill Johnsons enda spelning i Östergötland och Kalle Baahs enda konsert i år kommer att locka ett stort åldersspann, både från Finspång och en tillrest publik. Det finns ett fåtal biljetter kvar.

 

Scroll to top