VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Lilla Matkontot

Med över 6 300 följare på Instagram bjuder Lilla Matkontot på smarta tips och recept i köket, läckra matbilder och inspiration för odling. Ett konto för den som älskar mat, men vill eller måste klara sig på en liten matbudget och dessutom vill vara klimatsmart.

Sedan starten 2017 drivs Lilla Matkontot av Nina och Niklas Norlin från Finspång.

– Vi älskar mat. Genom år som studenter, som sjukskrivna och i svenssonliv med jobb har vi valt att inte hänga läpp, utan istället lärt oss att njuta av livet och pressat de kostnader som går att pressa. Matkontot är ett av dem. Vi månadshandlar all vår mat på Coop Finspång. Med mycket god planering och i en välsorterad butik sparar vi både pengar och tid över för att göra andra saker. Som att träna och laga mat såklart, säger Nina Norlin.

Enligt Konsumentverket rekommenderas en vuxen person äta för 2 620 kronor per månad. För Nina och Niklas skulle det alltså betyda 5 240 kronor. De trotsar rekommendationerna och månadshandlar på Coop Finspång för häpnadsväckande 3 000 kronor i månaden. I summan ingår alla månadens måltider, godis och snacks, städ- tvätt- och hygienartiklar samt övriga utgifter som trädgårdsartiklar, presenter och godsaker till hunden Elsa.

– Hur är detta möjligt undrar du kanske? Här bredvid bjuder vi på några sköna tips. Fler tips i vardagen hittar du kontinuerligt när du följer oss på instagram. Vi ses på @lillamatkontot, säger Nina och Niklas.

Tips
Påbörja en ny inköpslista direkt efter att du har storhandlat!

Det är toppen att alltid ha en aktiv inköpslista. Nya idéer och recept dyker ständigt upp. När det sker, skriv direkt upp ingredienserna. För när det
väl är dags att göra nästa matplanering, glömmer du inte bort de recept som ni tidigare tänkt ut. Dessutom slipper du ”jobbet” med att planera allt på en och samma gång.

Tips
Stirra dig inte blind på bäst- före-datum. Denna märkning handlar snarare om att det nu är dags att använda dina egna sinnen, än att det är ett slutdatum då produkten måste hamna i soporna.

Dålig mat varken doftar eller smakar bra. Inte heller brukar den se bra ut. Så våga lita på dina sinnen. Vi lovar, du missar inte när maten är oätlig.

Scroll to top