VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Ljus framtid för Harju Elekter i Grytgöl

Grytek i Grytgöl har bytt namn till Harju Elekter och är en viktig del av koncernens storsatsning.

En hoppfull vårsol strålar när Fokus Finspång besöker Harju Elekter. Det finns all anledning att känna hopp inför framtiden för fabriken i Grytgöl, då man är en viktig spelare i koncernens offensiva framfart i Sverige. En spännande satsning som lockade tekniknörden Tommy Hallgren att kliva in i rollen som platschef för snart ett år sedan.

– Produktion och teknik har alltid intresserat mig. Det finns en stor charm i att arbeta i en mindre fabrik. Du får överblick över hela produktionen och har stora möjligheter till att påverka och utveckla. Att nu vara en del av en större koncern ger också andra muskler och vi ser mycket ljust på en framtida tillväxt här, säger Tommy Hallgren.

Fabriken kommer att växa
Harju Elekter Sverige är ett dotterbolag till börsnoterade koncernen Harju Elekter Group i Estland, som förra året omsatte 1,5 miljarder kronor. I produktportföljen finns allt från nätstationer till kompletta primärstationer med en strävan att skapa smarta lösningar för framtidens elnät. I Sverige finns ett 80-tal anställda i Malmö, Stockholm, Borlänge, Västerås och Grytgöl.

– Vi arbetar ständigt med hur vi kan effektivisera och standardisera vår verksamhet för att kunna växa ännu mer. Förra året levererade vi 120 stationer, en siffra vi hoppas kunna dubblera under kommande 18-månadersperiod. För att göra det möjligt kommer vi med all säkerhet behöva öka vår personalstyrka från 20 till 30 personer och antagligen bygga ut våra lokaler, säger Tommy.

Ett gott öga för Grytgöl
Tommy Hallgren ser stora möjligheter till ökad produktion av fler produkter i deras fabrik. Harju Elekter Sverige ser Grytgöl som en geografiskt strategisk plats med närhet till E4:an eller för vidare leverans till Örebro. Koncernens goda öga för medarbetarna i Grytgöl är något som gläder byggaren Mikael Lundberg.

– Absolut, det är lättare för oss att få fler kunder med ett större namn i ryggen. Jag trivs bra här, både med arbetsuppgifterna och även med mina kollegor. Vi har mycket att göra och det skulle verkligen inte skada om vi vore några fler till i fabriken, säger Mikael, som har arbetat i fabriken sedan 2017.

Ringar på vattnet
Harju Elekter i Grytgöl hoppas att deras framgång även kan ge ringar på vattnet för andra företag i kommunen.

– Vi försöker i möjligaste mån att gynna lokala samarbeten, både när det gäller extern arbetskraft som exempelvis plåtslagare och takläggare men också vid inköp av bygg- och plåtmaterial till vår produktion, säger Tommy Hallgren.

Scroll to top