VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Lugn och ro på Lärcentrum Finspång

Svårt att hitta lugn och ro för dina distans-studier på hemmaplan? Den nya satsningen Lärcentrum Finspång erbjuder dig en plats för studiero.

Efter en mycket speciell period av pandemi finns det nu anledning att känna dubbel glädje på Vuxenutbildningen. Förutom att återgå till ett normalläge med studier på plats erbjuds även ett nytt lärcentrum.

Öppet alla vardagar
Nya Lärcentrum Finspång är en del av Vuxenutbildningens verksamhet. Med ett beviljat statsbidrag i ryggen erbjuds en mötesplats för studier och chans att känna samhörighet med andra studerande.

– Lärcentrum är öppet alla vardagar för Vuxenutbildningens elever men också för alla som är distansstuderande. Här finns datorer att låna och plats för träffar med grupparbete och basgrupper. Det kommer kontinuerligt att finnas lärare på plats för stöttning, studievägledning och för hjälp med frågor kring CSN. Det finns också möjlighet att boka ett enskilt möte med oss, säger Christer I:son Friberg, som är samordnare för Lärcentrum Finspång.

 

Tillsammans med kollegan tillika rektorn på Vuxenutbildningen Helena Hellström har de en lång och gedigen bakgrund inom Vuxenutbildningen i kommunen.

– Jag blir så himla glad när jag träffar på gamla elever som hittat sin väg i livet och är tacksamma över tiden hos oss. Då känns det riktigt bra, säger Helena.

Prov för tillresta studenter
Lärcentrum Finspång tillhör det nationella nätverket Nitus som omfattar cirka 100 kommunala lärcentra över hela Sverige.

– Medlemskapet förbinder oss att hålla en viss servicenivå och att vi i Finspång också tillhandahåller särskilda och rättssäkra provrum för universitets-studerande och även för tillresta studenter från regionen, säger Christer.

Lärcentrum Finspång
Nya Lärcentrum Finspång har öppet måndag till fredag 8.00 – 15.00 i Vuxenutbildningens lokaler på Ekmans väg 12. Lokalerna erbjuder lån av datorer, studievägledning och stöttning av lärare. Det finns också tillgång till uppehållsrum med micro, kylskåp och vattenkokare.
Scroll to top