VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Lyckad start för NiF:s intensivrehab

Bild på Tomas Gilliot och Erika Thorsell

”Roligt och utmanande” är orden som beskriver Närsjukvården i Finspångs (NiF) första år med intensivrehabilitering.

Fokus Finspång träffar vårdenhetscheferna Erika Thorsell och Tomas Gilliot, som tillsammans har arbetat tätt och ansvarat för driften av NiF:s två intensivrehabplatser.

– Det har varit ett roligt och utmanande första år. Vi har breddat vår kompetens och vår personal har verkligen fått testa sina kunskaper och vuxit i rollen, säger Tomas

Olika individuella mål
Intensivrehabiliteringen är till för dem som exempelvis har förvärvade hjärn- och ryggmärgsskador.

– Våra patienters individuella behov och målsättningar är mycket olika. För en patient kan målet vara att åter kunna borsta tänderna själv. För en annan kan det handla om att lära sig att kunna gå i en trappa igen, säger Erika.

Lugnt och familjärt
Patienterna har blivit väl omhändertagna och varit nöjda med bemötandet.

– Jag tror att våra patienter har tyckt det har varit lugnt och familjärt att få komma hit till Finspång. Vi har kunnat ge dem stor uppmärksamhet och erbjuda dem träning i ett eget gym, säger Tomas.

Fler platser 2021
I slutet av året flyttar NiF sin verksamhet till de nya lokalerna i Finspångs Vårdcentrum. Under 2021 kommer Region Östergötlands intensivrehabsatsning i Finspång att utökas till totalt åtta platser och kommer då också att, förutom Östergötland, omfatta Jönköpings och Kalmar län.

Filip Ewertsson

Scroll to top