VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Mångfald av kostnadsfria sommarlovsaktiviteter

Malin Fritiofsson, till vänster, och Julia Källbom ser fram emot att handleda feriearbetarna under årets upplaga av Camp Grosvad som pågår 25 juni-19 juli.

I sommar har barn och ungdomar i Finspångs kommun möjlighet att delta i massor av olika kostnadsfria aktiviteter. Årets sommarlovsprogram erbjuder ett brett utbud så att alla ska kunna hitta sin personliga favorit.

För tredje året i rad arrangerar Finspångs kommun kostnadsfria aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar. Detta görs med hjälp av statsbidrag från MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
– Bidraget syftar till att främja barn och ungdomars lika rättigheter. Vi har utformat sommarlovsprogrammet i samarbete med kulturavdelningen och föreningar i kommunen, säger Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare på Finspångs kommun.

Alla får en broschyr

I slutet på maj delades broschyren ”Sommarlovet 2018” ut till barn och ungdomar på skolorna inom Finspångs kommun. I broschyren finns samtliga sommarlovsaktiviteter beskrivna. Det är ett digert program som har utformats för en bred publik.
– Tanken är att det ska finnas aktiviteter som passar alla barn och ungdomar. Sett till tidigare år har deltagarna varit i åldrarna 6-14 år. Till i år har vi därför även ordnat ett antal aktiviteter som vi tror kan tilltala ungdomar över 14 år, säger Kirsi Aronsson.

Fyller en viktig funktion

Sommarlovsaktiviteterna är viktiga då de ger alla barn och ungdomar, oavsett förutsättningar, möjligheter att aktivera sig under sommarlovet.
– Sommarlovet är ofta mycket längre än föräldrarnas semester och för många kan det nog bli lite långsamt att vara hemma under sommarlovet. Förutom att barnen och ungdomarna har något att göra under sommarlovs-aktiviteterna, brukar de också finna nya vänner, berättar Kirsi Aronsson.

Fordrar stort engagemang

Sommarlovsaktiviteterna hade aldrig varit möjliga att genomföra utan alla engagerade ledare. Två av dessa är Julia Källbom och Malin Fritiofsson. Under fyra veckor kommer de att handleda feriearbetarna på Camp Grosvad.
– Arbetet som projektledare ger mig bra erfarenheter inför framtiden eftersom jag studerar till fritidslärare. Det ska bli spännande att testa något nytt och framför allt roligt att möta alla barn, säger Julia Källbom.
Malin Fritiofsson är kommunikatör
på Bergska gymnasiet parallellt med sitt arbete på Kulturhuset, där hon är engagerad i nycirkusfestivalen Cirkusslottet. De senaste åren har hon arrangerat både Sommarrocken och Barnens sommarrock, erfarenheter hon hoppas kommer till nytta i arbetet med Camp Grosvad.
– Jag känner mig förväntansfull och peppad inför Camp Grosvad. Jag gillar musik och träning och tycker att det är roligt och viktigt med samhällsengagemang. Kanske kommer det att märkas i programmet, säger hon.

NICLAS SJÖQVIST

Sommarlovsprogrammet i korthet
Breakdance – Streetdance – Camp Grosvad – Hörnan on Tour, kringresande ungdomsgård i husvagn – Cirkusverkstad – Sportis Camp – Cosplay-workshop – Prova-på-cirkus – Friidrottsskola – Barnens byggskola, konstruktion och teknik – Bio – LAN- och brädspelshelg

För mer info och anmälan: Se broschyren ”Sommarlovet 2018” som har delats ut på alla skolor och som även finns på kommunhuset och på biblioteket.

Scroll to top