VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Massimo till Finspångs centrum

Nu är det klart. Prisbelönta och erkända Massimo öppnar restaurang och café i Kristallen under hösten.

– Vi erbjuder en smakupplevelse med riktigt fin italiensk gourmetpizza och en cafédel i fransk stil, säger kocken och ägaren Zana Aziz.

Konceptet Massimo har funnits i sju år och drivs av paret Zana Aziz och Gina Rostam. Restauranger finns i Norrköping, Linköping, Åtvidaberg och i juni även i Örebro. Till hösten öppnas alltså Massimo i Kristallenhusets markplan.

– Jag har varit kock i 16 år och hade länge som princip att inte baka pizza. Tills min fru fick mig på andra tankar med idén om att skapa italienska gourmetpizzor, berättar Zana.

Femma i pizza-VM
Det visade sig snart att Zana hade så mycket talang att han som dubbel svensk mästare följde upp den bragden med att bli VM-femma i pizzabakning i Shanghai 2017.

– Jag ser pizzadegen som en tallrik där jag komponerar en gourmeträtt med kvalitativa råvaror och med många gröna och hälsosamma inslag. Det är äkta mozzarella och krossad tomat som gäller.

Min egen favorit är vår friska avocadopizza och vår egen variant av färsk kebabpizza.

Nya arbetstillfällen
Förutom riktigt fin kvalitetspizza kommer Massimo även att erbjuda enklare för- och efterrätter samt en cafédel i fransk anda och stil.

– För vår del är hygien nummer ett. Sedan kommer vikten av att utbilda vår personal för att ge våra kunder bästa möjliga bemötande och bjuda dem på en riktig smakupplevelse, säger Zana.

Satsningen kommer att innebära 5 till 6 nya arbetstillfällen och två av dessa är redan klara.

– Jag anställer gärna kvinnor. Generellt tycker jag det finns för få kvinnor i vår bransch. Men självklart anställer jag dem som jag tror har bäst potential,
säger Zana.

”Skyhög ambitionsnivå”
Jonas Vimnäs på Amasten är övertygad om att den stora satsningen på Massimo kommer att lyfta och ge positiva synergieffekter i Finspångs centrum.

– Massimo har spännande koncept och en ambitionsnivå som är skyhög. När vår ledningsgrupp testade Massimos utbud blev vi helt övertygade om att detta verkligen är rätt satsning för Finspång.

Uteplats mot Bergslagstorget
Sedan en tid pågår arbetet att färdigställa ombyggnationen med uteplats mot Bergslagstorget för att under hösten slå upp portarna för Massimo.

– Det känns jättebra men också lite pirrigt att öppna här. Jag tycker att Finspång verkar vara en harmonisk och mysig ort med fin natur, säger Zana.

Denna redaktionella annons finansieras av AMASTEN
Scroll to top