VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Mazda MX-30 en el-egant nykomling

Mazdas första elbil MX-30 är den senaste stjärnan hos Zetterblom Bil.

– Det är verkligen en trevlig SUV med många smarta lösningar. En premiumbil till ett riktigt bra pris, säger Oscar Zetterblom.

Utvecklingen av el- och hybridbilar är på fortsatt framfart. Tillsammans med nya Citroën C5 Aircross slåss Mazda MX-30 om strålkastarljuset som den nya och kaxiga nykomlingen i Zetterbloms bilhall.

Välutrustad och lugnande
Kollegorna Oscar, Affe och Fredrik är rörande överens om att Mazda verkligen har lyckats med deras senaste modell.

– Den är välutrustad med säkerhetssystem som exempelvis automatbroms, döda vinkel- varning och skyltavläsning. Dessutom är den delvis tillverkad av återvunnet material som kork, konstskinn och återvunnen plast,
säger Oscar.

Fredrik upplever att han kör lugnare och mer ekonomiskt när han kör elbil.

– Avsaknaden av motorljudet verkar ha en lugnande effekt. Dessutom bör man räkna in det sköna att slippa stanna till för tankning.

Prisvärd räckvidd
Räckvidden är för många en brännande knäckfråga i valet att våga satsa på en elbil. Enligt Ipsos MORI:s undersökning är den genomsnittliga bilkörningen i Sverige 48 kilometer per dag. Nya Mazda MX-30:s räckvidd är cirka 200 kilometer.

– Jag kan förstå att våra kunder efterfrågar lång räckvidd. Men vill man ha en räckvidd över 500 kilometer blir det ofta tyvärr väldigt dyra bilar. Många har möjlighet att ladda sin elbil hemma eller på jobbet. Räckvidden på den här bilen räcker för de flesta av våra kunders vardagliga behov. Dessutom kostar den bara från 289 000 kronor efter miljöbilsavdrag, säger Fredrik Zetterblom.

Fulladdad helg i Finspång
– I Finspång har vi sedan många år ett nära samarbete med Sonstorps Bil & Skadecenter. Tillsammans erbjuder vi allt kunden behöver, från leasing och köp av begagnad eller ny bil till service, reparation och tillbehör. Missa inte våra fina erbjudande 6 till 8 november, säger Affe Nörager. Läs mer på nästa uppslag.

Scroll to top