VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

”Ni är de bästa på grillat i Finspång!”

”Ni är de bästa på grillat i Finspång!”

Charken på Bergslagshallen erbjuder revbensspjäll, grillad kyckling med egen kryddblandning, den egna sillen och inte minst den omtalade egna potatissalladen. De säljer också Brinks mycket populära vita saltgurka.

Petra Moberg Hildor har jobbat på Bergslagshallen sedan 1998 och nästan lika länge har hon funnits i butikens charkavdelning. Tillsammans med kollegan Eva-Lena Persson ser de till att charkens hyllor är välfyllda. Allt från den egna sillen, som inte ska förväxlas med Östermalmssillen, till den mycket uppskattade färska grillade kycklingen och den ständigt efterfrågade egna potatissalladen. På frågan vilken som är den vanligaste kommentaren från deras charkkunder kommer svaret blixtsnabbt:
– ”Ni är de bästa på grillat i Finspång”. Det får vi ofta höra. Många kunder åker en extrasväng hit bara för att köpa just grillat, säger Petra vid fikabordet och får medhåll från sina kollegor.

 

Kundernas storfavorit

Trots att kycklingen är mycket populär är den egna potatissalladen mest efterfrågad i charken och den är även Petras egen favorit.

– Vår potatissallad verkar vara den stora favoriten hos våra kunder. Till helgen fick vi en beställning på tio kilo till ett bröllop. Våra kunder är självklart alltid välkomna att göra särskilda beställningar av potatissallad och kyckling. För egen del skulle jag aldrig köpa någon annan potatissallad.
Receptet är ingen hemlighet, men möjligen kryddblandningen. Den uppskattade salladen innehåller potatis, majonnäs, kaffe-grädde och dill. Senaste åren har charkavdelningen utökat sitt utbud av vegoprodukter, som exempelvis formbar vegofärs och grönsaksbullar.

”Vi är ett glatt gäng”

Petra uppskattar sitt varierande yrke. Ena stunden jobbar hon i charken, plockar varor och sitter i kassan. Andra stunden hjälper hon kunder att hitta rätt i butiken och tar sig lite extra tid att prata med de äldre stamkunderna.
– Vi är ett glatt gäng som kan skoja med både varandra och våra kunder. Det tror jag våra kunder uppskattar. Du mår ju bra själv om du bemöter andra på ett trevligt sätt, säger Petra.

Filip Ewertsson

Scroll to top