VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

NiF erbjuder hjälp vid inkontinens

Urininkontinens är ett av våra stora folkhälso­problem. Närsjukvården i  (NiF) ger tips och råd. Finspång

Jessica Hagström är sjuksköterska på i NiF:s inkontinens­mottagning, som har öppet för inbokade patienter på onsdagar. Hon menar att inkontinens är ett vanligare problem än många tror och att mörkertalet är stort, då många inte söker hjälp för sina läckageproblem. Den i många fall tabubelagda förekomsten ökar med stigande ålder. Vid 80 års ålder beräknas var fjärde kvinna och var femte man i Sverige vara urininkontinenta.
– Vid ett första besök hos oss görs en basal inkontinensutredning. De knipövningar och den bäckenbottenträning, som bara tar några minuter att själva göra hemma, innebär oftast stor förbättring för våra patienter.

Vi provar ut lämpligt inkontinensskydd som sedan förskrivs kostnadsfritt till patienten. Vid fortsatta problem efter ett första besök skrivs remiss för fortsatt utredning, säger Jessica Hagström.
Det är främst kvinnor, men också män, som söker hjälp för inkontinens av urin och avföring. För kvinnor kan det vara vanligt förekommande att inkontinensproblem dyker upp efter att man fött barn. Inkontinensen gör sig ofta påmind vid högt buktryck, som när man hostar, skrattar, nyser, hoppar och springer.

Har du besvär med inkontinens?

För rådgivning och tidsbokning:
010-104 26 48 öppen telefontid onsdagar kl. 8.00 -9.00, övrig tid röstbrevlåda

Filip Ewertsson

Scroll to top