VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Nu är det dags för årets influensavaccinering

Onsdag 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen runtom i världen.
På Närsjukvården i Finspång välkomnas alla diabetiker, precis som förra året, till en motionsrunda. Patienterna får mäta sina blodsockervärden innan och efter aktiviteten i syfte att belysa fördelarna med motion.

Världsdiabetesdagen riktar sitt fokus mot alla de miljoner människor som lever med diabetes eller riskerar att insjukna i sjukdomen.
Diabetesteamet i Finspång, i samarbete med Finspångs Diabetesförening, slår åter ett slag för motionens betydelse för diabetikers välbefinnande. Detta genom att ta med patienterna på en 30 minuters rask promenad, ute eller inne beroende på vädret. Blodsockervärdet mäts före och efter promenaden, för att konkret visa skillnanden och den positiva inverkan motion har.

– Förra årets blodsockermätning vid vår promenad visade att alla som deltog hade bättre värde efter än innan promenaden. Motionen har en positiv inverkan på diabetiker genom att blodsockernivåerna sjunker och välbefinnandet ökar, berättar Annelie Joelsson, diabetessköterska på Närsjukvården i Finspång och fortsätter: – Rörelse är därför en viktig del i behandlingen. Fysisk aktivitet kan rentav göra att patienten kan dra ner på läkemedel. Under vår aktivitet 14 november är syftet att patienterna ska se svart på vitt hur träningen påverkar deras blodsocker.
– För de som inte orkar att gå 30 minuter erbjuder vi kortare rundor, till exempel i och runt huset. Det viktiga är inte distansen utan att patienterna ser nyttan med träningen och kanske får en ”aha-upplevelse”. Vår förhoppning är att det kan ge inspiration att börja motionera, säger Ingela Björkholm, fotterapeut på Närsjukvården i Finspång.

FILIP EWERTSSON

ÄR DU DIABETIKER?
Då är du välkommen till Närsjukvården i Finspång på Världsdiabetesdagen 14 november 2018 för att promenera tillsammans med Diabetesteamet och träffa andra diabetiker. Du kan välja att komma kl. 09.00, 10.30, 13.00 eller 14.30.

Samling vid huvudentrén. Blodsockertest innan och efter motionsrundan ingår.
Ta gärna med egen mätare om du har. Diabetesteamet bjuder på frukt.

Scroll to top