VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Nu öppnar Coop eget café "Det känns underbart!"

Satsningen är en naturlig utväxling för en foodcourt på Viberga med egen restaurang, eget bageri och nu alltså café.

Caféet kommer att ha premiär fredag 27 mars på samma plats där tidigare Lindahls bedrev serveringen.

UTVIDGAT UTBUD MED ENKLARE MAT

I stora drag kommer Coops nya café att ha ett liknande utbud som tidigare fik, men den stora skillnaden är det utvid- gade utbudet av enklare mat som korv med bröd, pizzaslice och matiga mackor.

– Vi hoppas och tror att vårt nya café kommer att vara en given mötesplats. Sedan Vibergagrillen försvann har en del kunder efterlyst exempelvis korv med bröd. Därför känns det extra bra att nu åter kunna erbjuda enklare maträtter före eller efter shoppingrundan, säger Coops VD Anders Svensson, som hittat sin caféansvarige från de egna leden i Idris Teke.

Idris ser fram emot det nya projektet tillsammans med sina tre kollegor som kommer att möta kunderna i det nya och uppfräschade caféet.

– Det känns underbart! Jag älskar nya utmaningar och att lära mig nya saker. Vi jobbar just nu med att bestämma utbudet, säger Idris som tidigare varit delägare i Östermalmsgrillen i Finspång och dessutom har erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen i Turkiet.

FLERA FÖRDELAR MED EGET CAFÉ

En stor fördel med att Coop nu driver caféet på Viberga i egen regi är ett ökat samarbete mellan restaurangen, delikatessdisken och bageriet. Det nya caféet bidrar även i Coops arbete för att minska matsvinnet genom att ta tillvara råvaror med kort datum från butiken.

– Våra bagare är väldigt positiva till att kunna demonstrera och bjuda på smakprov av både mat- och fikabröd vid vårt café. Vi kommer även att erbjuda medlemsrabatter för våra kunder när det handlar i vårt café. Håll också utkik efter kampanjer och tävlingar, säger Anders Svensson.

Under byggtiden hänvisas fikasugna kunder till ett enklare utbud i Viberga-restaurangen.

Filip Ewertsson

Scroll to top