VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Ny tvätt och däckverkstad i Finspång

Nu är det klart. Fordonstvätten och Euromaster Däckhjälpen öppnar vid Finspångs östra infart under första halvan av 2022.

Det är bröderna Per och Mats Johansson som står bakom den spännande mångmiljonsatsningen. Entreprenörsandan finns i blodet då de till vardags driver familjeföretaget Hällestá Buss.

– Det känns lite pirrigt att bygget snart drar i gång på allvar. Men trots rådande pandemin har vi aldrig tvekat. Vi tror verkligen på idén och ser behovet av en miljövänlig tvätthall för främst större fordon, säger Mats.

Det har inte varit en spikrak väg fram till offentliggörandet av nyetableringen. På grund av pandemin lades den tänkta byggstarten på is för ett år sedan. Men inget ont som har något gott med sig. Den ofrivilliga pausen gav utrymme för att utveckla ytterligare och där föddes idén att också erbjuda en däckverkstad i samma lokaler.

Miljövänlig hall
Den 36 meter långa fordonstvätten kommer att vara en rälsgående automattvätt för personbilar, hantverkarbilar, bussar och lastbilar. Främst riktar sig verksamheten till företag, kommunen och andra organisationer och tvätten kommer att vara öppen dygnet runt. Bröderna har sonderat terrängen och vet redan nu att intressenter finns för att teckna företagskonton.

– Behovet är stort när det gäller miljövänliga alternativ för fordonstvätt av större fordon. Tvätten kommer att vara utrustad med modernt reningsverk vilket innebär att vattnet både renas och återanvänds i systemet, säger Per.

Toppmodern däckfirma
I direkt anslutning till tvätthall med tillhörande fikarum kommer också däckverkstaden att finnas. Den kommer att drivas som en lokal däckfirma och backas upp av den starka kedjan Euromaster.

– Euromaster Däckhjälpen i Finspång kommer att erbjuda en topp modern verkstad med allt från däck till skottkärran till entreprenaddäck samt däckhotell för upp till 700 bilar, säger Daniel Winholm från Euromaster och kollegan Markus Åkervall fyller i:

– För oss på Euromaster känns det verkligen rätt strategiskt att satsa på Finspång och det perfekta läget vid riksväg 51. Finspång blir Euromasters sjätte verkstad i Östergötland. V i har ett stort förtroende för Per och Mats.

Nya arbetstillfällen
Nyetableringen kommer att innebära nya arbetstillfällen i Finspång. I första läget söks en platsansvarig för både tvätthall och däckverkstad. Men det kommer också att finnas behov av verkstadspersonal och extrapersonal vid högsäsong.

– Det är kul att det äntligen börjar hända grejer nu och att bygget snart drar igång på allvar, avslutar Per.

Scroll to top