VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Nyanställningar på intensivrehab

Region Östergötland satsar på intensiv rehabilitering i Finspång. En samlad verksamhet med ett delvis nytt arbetssätt innebär också nyanställningar.

Den nya avdelningen för intensiv rehabilitering i Finspångs nya vårdcentrum kommer från och med 2021 att rymma åtta patientplatser.

– Vi har anställt tre fysioterapeuter, tre arbetsterapeuter och en logoped. Jag tror definitivt att det lockar att vara med och utveckla en helt ny avdelning, men också att få arbete i helt nybyggda lokaler, säger Sofia Holmlund på Närsjuk-vården i Finspång (NiF).

Ett nationellt föredöme
Konceptet ”Nära vård i Finspång - Ett nationellt föredöme” innebär bland annat ett närmare samarbete mellan vårdcentral, klinik, rehab och Finspångs kommun samlade under ett tak.

– Förberedelserna har pågått länge. Vi har försökt att involvera personalen så mycket som det går i arbetet kring patientflöden och nya arbetssätt, säger Sofia.

– Det är häftigt med satsningen på nya vårdcentrum och i vårt fall bland annat intensiv rehabilitering. Under många år har vi fått gjort det bästa vi kunnat i icke ändamålsenliga lokaler. Nu samlar vi hela rehabiliteringsenheten i rymliga lokaler som är anpassade efter våra särskilda behov. Exempelvis får vi ett stort gym, gruppträningssal ,ett stort träningskök, större behandlingsrum och en anpassad rehabträdgård med möjlighet till träning i friska luften, säger Tomas Gilliot på NiF.

Scroll to top