VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Ökat söktryck till Bergska gymnasiet

Många elever söker sig till Bergska gymnasiet.
84 niondeklassare har redan sökt till ekonomiprogrammets
30 platser.
– Det är jätteroligt. Vi ser också en ökning av sökande till våra andra program, inte minst till våra yrkesutbildningar, säger rektor Tangra Brussander.

Omvalsperioden för gymnasievalet börjar vecka 16. Tangra tror och hoppas att ännu fler elever, både från kommunen och utifrån, ska få upp ögonen för den lilla och familjära gymnasieskolan i Finspång.
– Tack vare att vi är en liten skola kan vi ha ett stort elevfokus, bra lärartäthet och stor flexibilitet för att i möjligaste mån möta elevernas särskilda önskemål. Till stor del kan eleverna bygga sin egen utbildning, säger Tangra.

Några av skolans nyheter är ekonomiprogrammets juridikinriktning, samhällsprogrammets globala profil och kurser inom kriminologi, retorik och marknadsföring.
– Vi vill skicka med våra elever en känsla att de kan göra stor skillnad i samhället. Vi sätter därför mer fokus på FN:s globala mål, vilket blir extra tydligt på samhällsprogrammets nya globala profil.
17-årig Paul Johansson från Finspång går första året på naturvetenskapliga programmet.
– Mitt första intryck var att det var mycket bra skolmat. Vi har många bra lärare. Min mattelärare är extremt bra. Jag rekommenderar skolan till mina kompisar, många av dem är sugna på ekonomiprogrammet.

Filip Ewertsson

Scroll to top