VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

OMT Finspångs Stadslopp fortsätter att växa

I en stenhård konkurrens när många andra löparlopp backar fortsätter OMT Finspångs Stadslopp att växa.
– Vi tror på en ökning även i år och slå förra årets 1 500 glada deltagare, säger Micke Grip från tävlingskommittén.

Snart är det åter dags för löparloppet som efter tre år är en självklarhet i finspångsbornas medvetande, från barn och pensionärer till glada motionärer från företag och föreningar. Vi träffar tre av eldsjälarna bakom OMT Finspångs Stadslopp i löparfestens centrum Bruksparken.
– En av de stora fördelarna är att det lockar en bredd från löpare och gångare i alla åldrar till tillresta elitlöpare, säger Anders Johansson som är ny tävlingsledare.
– Loppet är på en häftig plats som sätter en speciell prägel, säger Henrik Göhl, som är ekonomi- och anmälningsansvarig.
– Jag tror att många känner en stolthet och speciell sammanhållning på ett evenemang av vårt slag. Det är mycket tacksamt och smidigt att arrangera vårt lopp i Finspång, säger Micke Grip.

 

Årets nyheter

En av årets nyheter gör loppet ännu bredare. I år är det nämligen möjligt att springa eller gå halva distansen utan tidtagning för den som önskar. Den nya sträckningen viker av åt höger från sjukilometersslingan vid Netto och tillbaka till Bruksparkens mål via Stora Allén.
– Vi har fått efterfrågan från boenden som önskat en kortare sträcka. Självklart gör vi vad vi kan för att ännu fler ska kunna delta, säger Anders Johansson.

En annan glad nyhet är att samtliga skolor i Finspångs kommun, tack vare sponsorer, bjuds på deltagaravgiften. Nytt för i år är också att alla deltagare har möjlighet att köpa korv, bröd och dricka till ett förmånligt pris direkt i Bruksparken.
– För den som önskar mer god mat, dryck och underhållning hänvisar vi dem till vår sponsor Hugo Bar & Kök på Bergslagsvägen, säger Micke Grip.

Eliten har fått upp ögonen för Finspång

Trots att 9 av 10 anmälda är finspångsbor har även det natursköna loppet gjort sig ett namn bland elitlöpare i landet. Lands-lagslöparen David Nilsson nöjde sig inte bara med bedriften att vinna 2017 års lopp utan passade också på att slå banrekordet. I år lockar man dessutom med hela 10 000 kr i prispengar vid vinst och banrekord både i dam- och herrklass.
– Jag tror att många elitlöpare fått upp ögonen för vårt lopp både för den något udda distansen, men också för utmaningen i och med många olika underlag. OMT Finspångs Stadslopp har en galen variation med löpning på gräs, asfalt, grus och över träbroarna i Slottsparken, säger Micke Grip.
– Bara en sådan sak som att hela loppet startar på gräs i uppförsbacke, flikar Henrik Göhl in med ett leende.

Filip Ewertsson

Scroll to top