VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Öppet Hus i Finspångs nya vårdcentrum

Öppet Hus i Finspångs nya vårdcentrum

Finspångs nya vårdcentrum tar allt mer form. Skärtorsdagen 18 april är allmänheten välkommen på Öppet Hus.

– Vi anar att intresset kommer att vara stort och har därför begränsat antalet till omkring 300 fribiljetter som kommer att finnas i butiker i centrum. Först till kvarn gäller, säger Liselotte Häll som är byggprojektledare på Region Östergötland. Fokus Finspång fick en guidad tur i den numera helt täta fyravåningsbyggnaden. På vissa våningsplan som vi passerar är de flesta innerväggar redan på plats. Nu pågår det gedigna arbetet att fortsätta bygga innerväggar parallellt med allt installationsarbete. Totalt jobbar omkring 100 byggarbetare i det vårdcentrum som omfattar 17 500 kvadratmeter. Förutom mottagningsrum, väntrum och

kontor visar Liselotte oss också skelettet av de tre innergårdar där konstverk av olika slag kommer att förgylla tillvaron för patienter, besökare och anställda.
– Arbetet fortsätter enligt tidsplanen. Vi är jättenöjda över hur total-
entreprenören NCC sköter arbetet, både internt gällande själva bygget men också i dialogen med medborgarna. Vi tror och hoppas att vårt nya vårdcentrum kommer att skapa en positiv rörelse i Finspångs centrum, säger Liselotte Häll.
Fribiljetterna till Öppet Hus väntas finnas ute i butikerna i centrum under första veckan i april. Finspångs vårdcentrum beräknas stå färdigt för besiktning och inflyttning under hösten 2020.

Filip Ewertsson

Scroll to top