VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Östgöta Begravningsbyrå växer med utökad service

Tack vare kollegan Fredrik Josefssons kompetens erbjuder Östgöta Begravningsbyrå nu även hjälp med familjejuridik, allt oftare genom hembesök.

I fem år har Östgöta Begravningsbyrå funnits i Finspång. Senaste kollegan på begravningsbyrån är Fredrik Josefsson, som är auktoriserad boutredare.

30 års erfarenhet
Han har över 30 års erfarenhet av familjejuridik och har dessutom tidigare drivit begravningsbyrå.

– Många går tyvärr i tron att de inte behöver hjälp utan att de själva kan skriva testamente. Med min kompetens i juridiska termer och regelverk hjälper jag gärna till så att det blir rätt och riktigt för alla inblandade parter. Exempelvis väljer många att med ett testamente ”försäkra sitt arv”.

Det innebär att barnens arv ska vara enskild egendom som barnet behåller om de skiljer sig efter att de mottagit arvet från sin förälder, säger Fredrik, som precis kommer från ett av flera allt vanligare hembesök.

– Många tycker att det känns tryggt att ses i hemmiljön och det kan också av hälsoskäl vara skönt att slippa dra iväg någon annanstans, säger han. Han berättar att det kostar omkring 2 500 kronor att få hjälp med att skriva testamente, medan en bouppteckning kostarfrån 7 000 kronor.

Naturlig del av utbudet
Kollegorna och begravningsentreprenörerna Fredrik Blomberg och Anders Ohlsson är överens om att det är en styrka och mycket värdefullt att nu kunna erbjuda familjejuridik som en naturlig del av byråns utbud.

– Vi har tidigare bara erbjudit det som en extern tjänst. Vi tror det är enklare för de som tar kontakt med oss med en väg in för alla dessa frågor, säger byråägaren Fredrik Blomberg.

Scroll to top