VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Östgötateatern öppnar dörrarna

Äntligen kan Östgötateatern välkomna publik till teaterhusen i Norrköping och Linköping igen. Biljetterna är släppta och hösten bjuder bland annat på en färgsprakande musikalpremiär och en komedi där publiken styr handlingen.

Den 25 september blir det stor musikalpremiär i Norrköping när den förtrollande Amélie, baserad på den femfaldigt Oscarsnominerade filmen Amelie från Montmartre, sätts upp för första gången i Skandinavien. Musikalen är fylld av färgstarka karaktärer, en retrodoftande parisisk miljö och romantisk musik.

– Amélie är en historia som vi mår bra av. I en krass och kall värld behöver vi drömmarna. Amélie är näst intill en kvinnlig Don Quijote, som ser världen som så mycket bättre än den är. Jag känner att vi måste våga drömma och det vill jag kasta oss in i med den här musikalen, säger regissören Markus Virta, som senast regisserade den hyllade Come From Away.

Unik upplevelse
Höstens andra föreställning på stora scenen är den brittiska succédramatikern Alan Ayckbourns komedi Alla mina liv. Pjäsen består av totalt åtta pjäser med sexton olika slut och det är publiken som styr handlingen. Det blir en underhållande och tänkvärd föreställning om hur vårt liv ser ut och hade kunnat se ut om vi gjort andra val.

– Varje föreställning blir absolut unik. Det är skillnaden med den levande kulturen. Det händer bara här och nu och vi som är där och ser det är med om någonting som ingen annan i hela världen kommer att vara med om. Det tycker jag är häftigt, säger regissören Johan Huldt.

Trygg på teatern
I höstens breda repertoar finns också en eurodancemusikal i samarbete med Riksteatern (Eufori), två nya soppkonserter, en experimentell uppföljare på den omdiskuterade 1950-talsromanen Lolita och ett grekiskt gästspel på X- scenen, samt en landsbygdsturné med Anna Takanens Sörjen som blev.

– Vi längtar efter att få öppna dörrarna och släppa in publik i våra fantastiska teaterhus igen – på ett tryggt sätt och enligt rådande rekommendationer. Vi släpper bara det antal platser som salongerna tillåter för att fortsatt kunna hålla säkra avstånd mellan varje besökare, säger teaterchef Nils Poletti.

I höst återöppnas inte bara teaterhusen, utan även Teater-baren – en nyrenoverad bar- och cafémiljö i regi av Östgöta Kök.

Läs mer om kommande föreställningar och köp biljetter (med öppet köp) på www.ostgotateatern.se.

Scroll to top