VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Profilerna välkomnar Tillväxt Finspång

Malin Fritiofsson och Jesper Forsberg är båda positiva till Tillväxt Finspång.
– Ja, jag vill vara med. Om man älskar Finspång tycker jag verkligen att man ska vara med för att kunna påverka och för att hålla sig uppdaterad om vad som är på gång, säger Malin.

I vårens Fokus Finspång berättade ledning och företagare om nystartade Tillväxt Finspång. Uppdraget är främst att utveckla och marknadsföra varumärket Finspång. Initiativet syftar till att inspirera, stötta utveckling, kompetensförsörjning och samarbete för att skapa nätverk, affärer och etableringar i hela Finspångs kommun. Fokus Finspång har träffat profilerna Malin Fritiofsson och Jesper Forsberg för att höra deras tankar om Tillväxt Finspång.

– Det känns som ett nytt och fräscht alternativ för att påverka och ha insyn i vad som händer i Finspångs kommun. Det finns en törst efter att det ska hända saker i vår bygd. Vi applåderar de företag som stöttar oss och andra föreningar som tar initiativ till olika typer av event, säger Jesper.

 

 

”Nytt och fräscht alternativ”

Yrvädret Malin finns till vardags på Bergska gymnasiet, där hon är kommunikatör och lärare i ekonomi. Genom åren har hon även jobbat med projekten Cirkusslottet och kommunens populära Camp Grosvad. Dessutom har hon varit en tongivande kraft bakom Sommarrocken i Finspång. Eldsjälen
Jesper är ordförande i FAIK Bandy, som bland annat ligger bakom succén Skridskotisdag. I år mottog han den hedersamma utmärkelsen Årets Finspångare. Det råder inget tvivel om att de båda välkomnar och gillar initiativet Tillväxt Finspång.

Bostadsfrågan är en nyckel

Han tycker det är roligt att en ung kvinna som Malin vill vara med och göra sin röst hörd.
– Det är tråkigt att inte fler fattar hur bra Finspång är. Jag har aldrig flyttat härifrån och har precis köpt hus här. Vi yngre måste vilja vara med och bestämma, annars ska de äldre gissa vad vi yngre vill ha mer av, säger 25-åriga Malin. Båda är överens om att bostadsfrågan är en nyckel för att fler ska ta steget och flytta till kommunen.
– Tyvärr är det stor brist på bostäder och tomter. Jag vet många anställda på Siemens som helst vill flytta hit, men inte hittat något, säger Malin.
– Jag håller med. Sedan tror jag att vi måste tro mer på oss själva i Finspång. Vi måste våga ta på oss en lite större kostym och med självförtroende tro på att vi kan växa och utveckla vår kommun, säger Jesper.

Har du frågor och vill veta mer om Tillväxt Finspång?
Gå in på tillvaxtfinspang.se

Filip Ewertsson

Scroll to top