VI ÄR BÄSTLOKAL MARKNADSFÖRING! 0122-173 00 info@fokusfinspang.se

Resevaccin till hela världen

Resevaccin till hela världen
Närsjukvården i Finspång (NiF) erbjuder resevaccin till hela världen.

– Vi har inte alla vaccin på hyllan. Men så länge du hör av dig i god tid före avresan kollar vi upp vad som gäller för det aktuella landet och ser till att vaccinet kommer till oss, säger sjuksköterska Anna Ödman, som här svarar på de viktigaste frågorna om resevaccin.

NiF:s prenumeration i Reserådet ger dem värdefull information om uppdateringar och förändringar på vad som gäller i fråga om resevaccin för världens alla länder.

Hur långt före avresan bör jag kontakta er?
– En del vaccin, som exempelvis Twinrix, kräver två doser med en månads mellanrum innan resan och en dos
efter resan. Därför är det jättebra om du kontaktar oss
2-3 månader före din avresa.

Vad är det viktigaste att tänka på inför att ta resevaccin?
– Om du har tänkt resa till flera länder är det väldigt bra om man kan vara så precis

som möjligt om vilka länder det handlar om till oss. Detta för att vi i god tid kan undersöka och beställa hem rätt vaccin. Innan du kontaktar oss bör du kolla upp vilket resevaccin du har tagit tidigare. Om du inte minns det kan du kontakta stället där du vaccinerade dig så att de kan söka i sitt register.

Hur bokar jag tid för resevaccination?
– Det smidigaste sättet är att boka tid via ”Mina sidor” på www.1177.se. Om ni är flera som ska boka tid är det viktigt att varje person bokar från sitt eget konto. Skriv gärna till vilket eller vilka länder du ska resa för att vi på bästa sätt ska kunna förbereda oss och beställa hem rätt vaccin. Du kan också boka tid via ”TeleQ” på telefonnummer 010-105 92 60.

Vad är ditt bästa tips för den som ska resa utomlands?
– Förutom vaccination handlar det om att ha en god hygien och ett sunt förnuft. Då ökar chansen att du får hålla dig frisk under resan.

Filip Ewertsson

Scroll to top